Otel mi Villa mı- Viravilla.com
Otel mi Villa mı?

Hepimizin yoğun iş temposundan, günlük sorunlardan bunaldığı ve kafa dinlemek farklı yerler görmek, eğlenmek hayatın tadını çıkarmak ve sevdiklerimizle vakit geçirmek için ihtiyaç duyduğu molalar vardır. Yıl boyunca çalışıp izin günlerimizde de sorunsuz, mutlu, huzurlu bir tatil geçirmek isteriz.  Tabi bu tatillerinde konforlu ve bütçemize uygun olması gerekmektedir. Herkesin gelir düzeyi ve tatilden beklentisi farklıdır. Bu yüzden tatillerimizi planlarken beklentilerimizi, gelir düzeyimizi dikkatli bir şekilde göz önüne almalı stres atalım derken yanlış bir tatil planlamasıyla stres sahibi olmamalıyız.

1.Konfor

 Kiralık villa konforu:  Konu tatil olunca elbette konaklama mevzusu büyük bir sorun haline gelmektedir.  Bütün yıl planlanan tatilden ilk beklenti elbette ki size sunacağı rahatlık, konfor olmaktadır.  Konaklama tesisleri de bize geniş ürün yelpazeleri ile pek çok seçenek sunar ve bizlere de bu seçenekler arasında en uygun olanı seçmek kalır. Konaklama çeşitlerinden ve özellikle pandemi döneminde en çok tercih edilen tatil çeşitlerinden biri olan villa tatilinden bahsetmek istiyorum. Villalar son derece geniş ve büyük doğayla iç içe olan yapılardır. Gündüz havuzunuzda yüzüp, şezlong için sıra beklemek zorunda kalmadan uzanıp kuş sesleri eşliğinde sevdiklerinizle vakit geçirebileceğiniz, gece ise şampanyanızı yudumlarken yıldızları seyredebileceğiniz ve dalga sesleri ile huzuru hissedebileceğiniz villalar bir tatilden bekleyeceğiniz pek çok hizmeti sizlere sunmaktadır. Şehrin kalabalığından ve stresinden uzakta yalnızca sevdikleriniz ile vakit geçirebileceğiniz villa tatilleri özellikle sessizliği ve huzuru hissetmek isteyen tatilin keyfini çıkarmak isteyen siz değerli tatilciler için çokça tercih edilmektedir.

 Otel konforu: Konaklama çeşitlerinden bir diğeri olan otel tatilleri ise daha çok çekirdek ailelerin ya da birkaç kişilik arkadaş grubunun tercih ettiği tatil biçimidir. Bu tatil çeşidi kendi içerisinde 6 farklı kategoriye ayrılmaktadır. Bunlar; oda kahvaltı, yarım pansiyon, tam pansiyon, tam pansiyon plus, her şey dâhil ve ultra her şey dâhil konseptlerdir. Oda kahvaltı da konseptinde; sadece kalacağınız oda ve tek öğün olarak kahvaltı hizmeti verilmektedir. Diğer tüm öğünlerde alınacak yiyecek ve içecekler ekstra hizmet olarak değerlendirilir ve o şekilde ücretlendirilir. Yarım pansiyon da, ek olarak akşam yemeği de verilmektedir. Kategoriye dâhil olan hizmetler arttıkça fiyatta o şekilde artmaktadır. Bu kategoriler arasında bizlere bütçemize ve tatil planımıza en uygun olan seçeneği tercih etmek kalmaktadır.

2.Maddiyat

 Tatilimizi planlarken en önemli konu şüphesiz ki ekonomik kısmı. Herkesin gelir seviyesi farklı olduğu için bütçemize en uygun tercihleri yapmak bizlere kalıyor. Otellerde oda ve yatak sayısı arttıkça bütçenize olan külfeti de artmaktadır. Villa tatilinde ise geniş odalar da kalabalık gruplar halinde tatilinizi gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz üstelik son anda ortaya çıkan ekstra fiyat gibi bir probleminiz olmayacaktır. Her şey dâhil bir otelde 5 kişilik bir aile konuma göre fiyat değişmekle beraber 2 yetişkin 3 çocuğun olduğu 5 kişilik bir aile bir haftalık tatilinde 35.000- 80.000 arasında bir fiyat ödemektedir. Aynı aile villa kiralayarak 1 haftalık tatilinde 10.000- 40.000 TL arasında bir fiyat ödeyebilmektedir.  Seçeceğiniz villanın özelliğine de bağlı olarak fiyatlar değişebilmektedir. Yukarıda bahsettiğim villa fiyatı jakuzili, havuzlu, deniz manzaralı villa fiyatlarıdır. Otelde yalnızca bir oda da kalabilecek iken yarı fiyatına villa tatilinde 2 veya 3 odalı geniş manzaralı villalarda kalabilirsiniz.

3.Hizmet

 Herkesin aklına ilk gelen otelde her şey hazır olacak ben bir uğraşta bulunmak zorunda kalmayacağım olacaktır. Bu yüzden ilk akla otel tatili gelmektedir. Oysa zaten ödediğiniz yüksek Mevla fiyatların içerisinde bu hizmet bedellerini ödemektesiniz.  Ödediğiniz fiyatların içerisinde aslında siz aşçının, housekeeping( oda temizlikçisinin), garsonunda ücretlerini ödemektesiniz. Üstelik yemek için uzun kuyruklarda beklemek, şezlong bulabilmek için erkenden kalkmak zorundasınız, oysa villa tatilinde de bu hizmetlere rahatlıkla ulaşabilmektesiniz. Villayı ilk teslim aldığınız da zaten detaylı bir şekilde temizlik yapılmış haliyle teslim almaktasınız. İsterseniz yemeğinizi kendiniz yapabilir isterseniz de tatil rezervasyonu yaparken aşçı ve temizlikçi istiyorum diyerek bu isteklerinizi belirterek rezervasyonunuzu yapabilirsiniz. Diğer önemli sorulardan biri de havuz temizliğidir, havuz temizliği siz daha uyanmadan erken saatlerde görevliler tarafından günlük periyotlar şeklinde temizlenmektedir. Bunun dışında villanızda çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, ütü gibi beyaz eşyaları da bulabilirsiniz. Herhangi bir sorunla karşılaştığınız da da kolayca durumunuzu çalışanlara bildirim en kısa sürede sorunuzu çözebilirsiniz.

 4.Güvenilirlik

Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle internet aracılığıyla kilometrelerce uzaklıkta ki yerler hakkında bilgi sahibi olabiliriz peki bu elde ettiğimiz bilgilerin ne kadar güvenilir olduğunu nasıl bilebiliriz? Aylar öncesinden tatil planı yaptığınız ve sevdiklerinizle keyifli bir vakit geçirmek istiyorsunuz. İnternet sitesinde kalacağınız yer ile alakalı muhteşem fotoğraflar ve bilgiler var, oysa tatil günü geldiğinizde karşılaştığınız manzara sizde büyük bir hayal kırıklığı yaratabilir otel ya da villa fark etmeksizin temizlenmemiş odalar, kirli nevresimler, yıkık, rutubetli, böcek kaplı tavanlar, bozulmuş eşyalar ve daha nicesi… Böyle bir manzara ile karşılaşmak istemiyor ve tatiliniz verdiğiniz paraya değsin istiyorsanız internet sitelerinde araştırma yaparken TÜRSAB belgeli sitelerden tatil yerinizi belirleyebilirsiniz. TÜRSAB Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin kısaltılmış halidir. Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı resmi bir kurum olan TÜRSAB bu siteleri denetlemekte ve sadece güvenirliği kanıtlanmış sitelere TÜRSAB belgeli resmi evrakı vermektedir. Bu sitelerden biri olan https://viravilla.com/ sitesinden sizlerde tatilinizi gönül rahatlığıyla planlayabilirsiniz. Zira bu sitede umduğunuz ile bulduğunuz farklı olmayacaktır. Fotoğraftakilerden farklı bir mesken alanında tatilinizi yapmak zorunda kalmayacaksınız çünkü bizzat resmi makamlarca denetlenmektedir.

5.Mahremiyet

Hiç şüphesiz ki en önemli konulardan biri de elbette ki mahremiyet. Tatilimiz boyunca rahat etmek, huzur bulmak ve sevdiklerinizle vakit geçirmek isteriz tabi bir de özel yaşamımıza saygı duyulsun isteriz. Bu yüzden de villalar otellere göre daha çok tercih edilmektedir. Havuzu ve bahçesinin etrafı ağaçlarla, yüksek duvarlarla veya çit vb. setlerle kapatılarak villanın dışarıdan görünmesinin tamamen engellenerek muhafazakâr aileler veya kendine özel alan isteyenler için de korunaklı hale getirilmiş muhafazakâr villalar da bulunmaktadır. Bu sayede sevdiklerinizle rahatlıkla vakit geçirebileceksiniz. Elbette muhafazakâr aileler için İslami otellerde bulunmaktadır yalnız bu oteller de kadın ve Erkek havuzu gibi ayrı ayrı bölümler bulunmaktadır. Bu gibi uygulamalardan dolayı uygulamalarla, ailenizle bir arada olamazsınız. Dolayısıyla muhafazakâr villa seçeneğiyle gönül rahatlığıyla aileniz ya da sevdikleriniz ile dinlenme ve eğlenme şansına sahip olursunuz. Konforun, lüksün, mahremiyetin ve keyfiliğin bir arada en mükemmel şekilde buluştuğu villa tatilde ki seçenekler ile de sizler de tatil planlamalarınız en rahat biçimde yapabilirsiniz.

Villa Kiralamanın Avantajları

Tatil deyince herkesin aklında farklı kavramlar gelmektedir. Kimisi için tatil farklı yerler görebileceği, özgür olabileceği, rahatça eğlenebileceği dönem iken kimisi de tatili gün boyu yatacağı, suya sabuna dokunmayacağı dönem olarak ifade etmektedir. Oteller vereceği hizmetlerin kalitesine göre yıldız alırlar. 5 yıldızlı oteller her şey dâhil otellerdir. En az 120 odalı olmak zorunda olan 5 yıldızlı otellerde odalar genel olarak 20 m² dirler. Bu otellerde pek çok çeşit yemek bulabilir, 3 öğün yemek yiyebilirsiniz.

Televizyon, telefon, saç kurutma makinesi gibi eşyaları odanızda bulabilirsiniz. Animasyon ekibi bütün gün sizleri eğlendirmek için çalışmaktadır. Dilerseniz bebek bakıcısı dahi tutabilirsiniz. Düzenli konserler olur, belirli alkol çeşitleri sınırsız ve ücretsizdir. Bunlar otelin sizlere sunduğu avantalardır. Otelin dezavantajları ise öncelikle hijyen konusudur. Oteller çok kalabalık olduğu için günü kurtarmak adına temizlik yapılmaktadır. Kullandığınız havlular, yatak çarşafları binlerce kişinin kullandığı ürünlerdir. Yemek yediğiniz tabaklar kaşıklar, alkol aldığınız bardaklar gün içerisinde binlerce kişinin kullandığı eşyalardır. Ortak havuzu, lobiyi eşyaları paylaşmak ne yazık ki hijyen açısından sıkıntı oluşturmaktadır. Özellikle pandemi dönemi bunu bir kez daha gözler önüne sermiş, hijyenin ve temizliğin önemini bizlere göstermiştir.

Villa tatilinin avantajı ise villalar misafirlerin girişinden önce temizlenir, çarşaf, havlu vb. her türlü tekstil ürünlerinin değişimi yapılır. İki hafta üzeri konaklamalarda ücretsiz olarak haftada bir ara temizlik yapılır. Bunun için bedel alınmaz. Ayrıca eğer gideceğiniz coğrafyayı keşfetmek, farklı yerler görmek, yerel halka iç içe olabileceğiniz, yerel dükkânlarda dolaşırken sevdikleriniz için hediyelik eşyalar almak ve bir programa bağlı kalmak istemeyenlerin gözde yeridir. Çünkü otel tatili seçeneğinde çok para verdim düşüncesiyle insanlar otelden dışarı çıkmak istemezler, eğer tatil anlayışınız içerisinde bir hafta boyunca bir otelde kalmak, hiçbir şeye dokunmamak ,yemek saatlerini kaçırmaktan korkup otele erkenden dönmek zorunda olmak, yemek için elinizde tabakla uzun kuyruklarda beklemek, deniz veya havuz kenarında şezlong kapmak için erkenden kalkmak zorunda olmak varsa otel tatillerini değerlendirebilirsiniz. Villa tatili sizlere rahatça hareket etme imkânı sunmaktadır.

 Kalabalıkta rahat hissetmeyen, hijyene ve özgürlüğüne önem verenlerden iseniz villa tatilini bütçenize en uygun şekilde tercih edebilirsiniz. Zira otel gibi villarda kendi içerisinde çeşitlere ayrılmaktadır. Balayı villaları, muhafazakâr villalar, doğa manzaralı villalar deniz manzaralı villalar gibi. Ayrıca tatilinizde evcil hayvanım ne olacak, tatil boyunca onu nereye bırakacağım derdi olmayacak zira evcil hayvan kabul eden villa seçeneği ile tatiliniz boyunca evcil hayvanınızdan ayrılmak zorunda kalmayacak keyifli anı biriktirirken en yakın dostlarınızı da yanınızda getirebilirsiniz.

 Buradan da anlaşılıyor ki villa tatili otel tatilinden çok daha ucuza gelebilmektedir ayrıca villa tatili ben gittiğim coğrafyayı keşfetmek isterim, yeni yerler görmeyi severim, istediğim saatte yemeğimi yer, istediğim zaman havuza veya deniz kenarına gidip şezlonguma uzanırım, bir saat dilimine bağlı kalmak zorunda olmak istemem ve elbette sonradan eklenen ekstra ücretlerle uğraşmak istemem diyenler içinde vazgeçilmez seçenekler arasında yer almaktadır. Hem daha sağlıklı, daha ekonomik, daha konforlu olan villa tatili seçeneğiyle https://viravilla.com/  kendinize en uygun tatili seçebilirsiniz.

Sizlere gelirinize en uygun şekilde rezervasyonunuzu yapmak ve tatilin tadını çıkarmak yılın yorgunluğunu atmak kalmaktadır.

Hemen Ara!
WhatsApp Destek!
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Tarihi:
Konaklama Tutarı :
Elektirik Ücreti :
Temizlik Ücreti :
Toplam Tutar :
Ön Ödeme :
Girişte Kalan :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış