Türkiye’de Balayına Gidilebilecek En Güzel Yerler
Türkiye’de Balayına Gidilebilecek En Güzel Yerler

Türkiye; tarihin ve kültürün mükemmel harmanlandığı sayılı ülkelerden bir tanesidir. Bu harmana doğal abideleri ile de destek veren Anadolu; denizleri, ormanları, kanyonları, dağları kısaca her bir güzelliği ile bizleri büyülemektedir. Her karışını ayrı ayrı gezmeli, göremediğimiz yerlerini ilk elden görmeliyiz. Fakat buna ne bütçemiz ne de zamanımız yeter.

Hayatta bu müthiş yerleri gezebilmek ve görebilmek için sayılı şanslarımız olur. Bunlardan bir tanesi de balayıdır. Sevdiğimiz insanla beraber Türkiye’de balayı tatili yapmak, hepimizin hayallerinden bir tanesidir. Sadece kendimize ve sevdiğimiz insana vakit harcamak; onla hiç bulunmadığımız aktivitelerde bulunmak ve doyasıya eğlenmek sizce de kulağa hoş gelmiyor mu? Eğer, siz de bizle beraber heyecanlanıyorsanız, fakat nereye gideceğiniz hakkında bir fikre sahip değilseniz o zaman çok doğru yerdesiniz!

Göcek’te Balayı Tatili

Türkiye’de balayı tatili için en güzel yerlerden bir tanesi de Göcek’tir. Göcek, aynı zamanda Fethiye’de en çok kiralık villa bulunan yerlerden bir tanesidir. Bölgedeki kiralık villalardan birisini tutabilir ve sevdiğiniz insanla doyasıya vakit geçirebilirsiniz. Göcek’in eşsiz mekanlarından olan Deadala’ya gidebilir ve bu anları fotoğraflayarak ölümsüzleştirebilirsiniz. Göcek’te bulunan kiralık villalar sayesinde hayallerinizin ötesinde bir villa konforuna da erişebilirsiniz.

Fethiye’de Balayı Tatili

Hiç kuşkusuz tatil dediğimizde ilk aklımıza gelen bölgelerden bir tanesi Fethiye olmaktadır. Muğla’ya bağlı olan Fethiye, birçok tarihi ve kültürü bünyesinde bulundururken turistlerini deniz konusunda da memnun etmektedir. Sıcak havası, bolca bulunan aktiviteleri ve sayısızca kiralık villası ile Fethiye, Türkiye’de balayı tatili için en muhteşem bölgelerden bir tanesi konumuna evrilmiştir.

Muğla’da Balayı Tatili

Kendinizi tek bir bölge ile sınırlamak istemiyorsanız Muğla merkezin kiralık villalarına erişebilirsiniz. Balayı villası konseptine uygun olarak tasarlanmış villalarda sevgilinizle doyasıya vakit geçirebilirsiniz. Akdeniz’in tüm güzelliklerine erişeyim, tek bir mekanda kalmayım diye düşünüyorsanız Muğla merkez sizler için güzel bir tercih olacaktır. Hem bu sayede merkezdeki gece hayatından mahrum kalmazsınız.

Ölüdeniz’de Balayı Tatili

Eşsiz lagünü ve muhteşem plajı ile Ölüdeniz, Türkiye’de balayı tatili denildiği zaman ilk akla gelen tatil yerleşkemizdir. Muazzam dağları ve bir o kadar da müthiş denizi ile yazın her saati dolu dolu geçirmek mümkündür. Üstelik bu tatil, sevdiğiniz insan ile birlikte olursa ortaya yıllar geçse bile unutamayacağınız anlar çıkacaktır. Bu yüzden sizlere tavsiyemiz, Ölüdeniz’de balayı tatili yaparken bir taraftan da telefonunuzu elinizde tutmanızdır. 

Kalkan’da Balayı Tatili

Şu ana kadar hep Muğla ve ilçeleri üzerinden ilerledik. Fakat şimdi, Türkiye’de tatilin başlıca ilini söyleyeceğiz. Tahmin edeceğiniz üzere bu şehrimiz Antalya! Ve onun muhteşem tatil yerleşkesi Kalkan. Türkiye’de balayı tatili maksadıyla Kalkan’a geliyorsanız, villa seçiminizi önceden kararlaştırıp bölgeye gelin. Çünkü bölgede bulunan her villa ayrı bir atmosfere ve ihtişama sahiptir. Kararınız kesin olarak gelin ki daha kolay bir tercih yapın.

Kaş’ta Balayı Tatili

Turkuaz renkli denizi ve inci gibi kumları ile Kaş, balayında tercih edebileceğiniz bölgelerden birisidir. Bölgede kamp alanları, çeşitli oteller, pansiyonlar ve apartlar mevcuttur. Fakat kendini diğerlerinden bir adım daha öne atan konaklama seçeneği, kiralık villalardır. Bölgedeki kiralık villaların birçoğu, Türkiye’de balayı tatili yapmak için gelen müşterilere özel olarak dizayn edilmiştir.

Balayında Yapılabilecek Aktiviteler

Balayında yapacağınız aktiviteler, doğrudan nerede konaklayacağınız ile alakalıdır. Merkezden uzak bir yerde, kendinizi soyutlamış bir şekilde tatil yapmak istiyorsanız o zaman çarşı hayatına elveda diyebilirsiniz. Fakat bu yazımızda neyi yapamayacağınızdan çok neleri yapacağınızdan bahsedeceğiz. İmkanların olduğu bir ortamda hangi aktiviteler mevcuttur bunları konuşacağız.

Balayınızı muhteşem bir villada geçiriyorsunuz diyelim, ilk günlerinizi baş başa geçirmek istiyorsunuz ve aklınıza hiçbir aktivite gelmiyor. O zaman bahçenizde mangal ateşini harlamaya başlayabilirsiniz. Balayınızda güzel mi güzel bir barbekü yiyerek taçlandırabilirsiniz. Türkiye’de balayı tatili dediğimizde de mangal kesinlikle unutulmamalıdır.

Eğer villanız plaja yakın bir konumdaysa el ele tutuşup sevdiğiniz ile serin mi serin suda yüzebilirsiniz. Sabahtan akşama kadar plajda vakit geçirebilir ve sonrasında villanıza geri dönersiniz. Döndüğünüzde de sıcak bir jakuzi keyfi yaparsınız. Balayı villalarının olmazsa olmazı jakuziler, bu anlamda evliliğinizin baharında sizleri rahatlatacaktır.

Villanızdan çıkıp çok daha farklı aktivitelere de katılabilirsiniz. Mesela safari turuna başvurabilirsiniz. Birçok tatil bölgesinden aşina olduğumuz safari turlarıyla dağ taş demeden gezebilirsiniz. Hem bu şekilde eğlenip kültürlenebilirsiniz. Veya paraşütle atlayabilirsiniz. Ölüdeniz’de Uygun Konaklama Seçenekleri yazımızda değindiğimiz üzere Ölüdeniz’in meşhur Babadağ’ından profesyonel ekipmanlar ile atlayabilirsiniz. Balayında ufak çaplı bir heyecan istiyorsanız mutlaka bu aktiviteyi değerlendirmeniz gerekiyor.

Balayı Villası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Türkiye’de balayı tatili düzgün bir villa seçimi ile kusursuza yakın olur. Ve villa seçiminde dikkat edilmesi gereken belli başlı hususlar vardır. Bunlardan ilki villanın kapasitesidir. Eğer ki villanızı ‘’balayı villası’’ konseptine uygun olarak tutuyorsanız, o villanın kapasitesi iki olmalıdır. Tatilinizi eşinizle beraber geçireceğinizden artı bir ekstra kapasiteye gerek yoktur. Bu seçimle fiyattan da büyük tasarruf sağlarsınız.

Balayı villasında dikkat edilmesi gereken bir diğer husus, konumudur. Villanın mevcut aktivite merkezlerine yakın olması ve sosyal hayattan çok uzak kalmaması lazımdır. Fakat bunu yaparken de şehrin sesi ve gürültüsü içinde değil, örnek vermek gerekirse orman ile iç içe bir konumda yer alması gerekmektedir. Türkiye’de balayı tatili için villa seçiyorsak villanın imkanları bizleri tatmin etmelidir. Bir havuzu mutlaka bulunmalıdır. Yeteri kadar büyüklükteki bahçesi de aynı şekilde villa içinde yer almalıdır. Jakuzi veya sauna gibi ekstra eklentiler de balayının zevkini arttırabilir. Lakin bu durumlarda tutacağınız balayı villasının bütçesi bir tık yukarı çıkacaktır.

Hemen Ara!
WhatsApp Destek!
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Tarihi:
Konaklama Tutarı :
Elektirik Ücreti :
Temizlik Ücreti :
Toplam Tutar :
Ön Ödeme :
Girişte Kalan :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış