Fethiye Saklıkent: Doğanın Eşsiz Bir Mirası ve Keşfi
Fethiye Saklıkent: Doğanın Eşsiz Bir Mirası ve Keşfi

Fethiye Saklıkent: Doğanın Eşsiz Bir Mirası ve Keşfi

Saklıkent Türkiye'nin batı kıyısında,muhteşem Toros Dağları'nın eteklerinde yer alır. Muğla'nın Seydikemer ilçesine bağlı olan bu doğa harikası,ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunar.Ulaşımı oldukça kolay olan Saklıkent, Fethiye şehir merkezine 50 km,,Kalkan'a 75 km ve Kaş'a ise 130 km mesafede bulunmaktadır. Saklıkent' e varmak için Fethiye'den araç kiralama, tur otobüsleri ya da şehir içi minübüsler gibi seçenekleri  kullanarak rahatlıkla ulaşabilirsiniz.Saklıkent'in konumu ziyaretçilerinin kolaylıkla ulaşmasına imkan tanır ve böylece muhteşem doğal güzellikleri keşfetmeye daha fazla zaman ayırabilirsiniz. 

Saklıkent'in Keşfi:

Saklıken Kanyonu Çoban Ekrem isimli bir çobanın 1988 yılında hayvanlarını otlatması sırasında hayvanlarının ardından kanyona girmesi ile başladı. Bu görkemli manzara karşısında adeta büyülenen Çoban Ekrem, ilk olarak kendi imkanları ile kanyonun içerisine giren bir köprü inşaa etti. Sonrasında burayı orman bakanlığından 49 yıllığına kiralayan Çoban Ekrem , alabalık tesisi kurar ve halka açar. İlk zamanlarda çevre halk tarafından bilinen ve ziyaret edilen Saklıkent, TRT'de yayınlanan bir belgesel ile Türkiye çapında duyulmaya başlanır. 1995 senesinde zamanın başbakanı Erdal İnönü tarafından ziyaret edilen kanyon,ismini kısa zamanda duyurur ve ilgi odağı olmaya başlar. 1996 senesinde ise Saklıkent milli park statüsüne kavuşur. Saklıkent Kanyonu, büyüleyici güzelliği ile her sene binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaya devam etmektedir. 

Doğal Güzellikler:

Saklıkent, büyüleyici bir kanyonla çevrili bir doğal yaşam alanıdır. Saklıkent'in oluşumu milyonlarca yıl süren jeolojik süreçlerin bir sonucudur. Kanyonun duvarları arasından akan buz gibi sular, ziyaretçilere unutulmaz manzaralar sunar. Yemyeşil bitki örtüsü ve etkileyici kaya oluşumları ile çevrili olan bu doğa harikası, ziyaretçileri kendine hayran bırakır. Saklıkent'in içinde yürüyüş yaparken, doğanın görkemini yakından hissedebilir ve fotoğraflarınızla ölümsüzleştireceğiniz, eşsiz anılar yakalayabilirsiniz. Yer yer gökyüzünde birleşen kayaların altında ve buz gibi suyun verdiği klima etkisi ile yapacağınız bu yürüyüş size yorgunluğuma değdi diyeceğiniz bir deneyim yaşatacak. 

Macera Dolu Aktiviteler:

Saklıkent'te sadece doğayı keşfetmekle kalmazsınız, aynı zamanda bir dizi heyecan verici aktivite de yapabilirsiniz.Knayon içersinde trekking yapabilir ve buz gibi suların akıntısında yüzebilirsiniz. Saklıkent macera parkında zip-line deneyimi yaşayabilir veya 4x4 safari araçları ile çevredeki köyleri keşfedebilirsiniz.Ayrıca yaklaşık 18 km uzunluğundaki Saklıkent rafting parkurunda nefes kesici bir rafting macerası yaşayabilirsiniz. 

 

Lezzet Durakları:

Bunca aktiviteden sonra oldukça yoruldunuz değil mi? Sizi hemen saklıkent kanyonun dışında yer alan ,otantik alabalık restoranları karşılıyor. Alabalığın yanı sıra pek çok seçeneğin de yer aldığı bu restoranlarda buz gibi suyun üzerinde kurulu köşklerde gününüze devam edebilirsiniz. Yine Saklıkent yolu boyunca sağlı sollu pek çok saç böreği yapan ve yöresel ürünleri satan mekanlara da rastlamanız mümkün. İsteğiniz ister serpme köy kahvaltısı olsun, ister yöresel kebaplar ve alabalık olsun tüm seçenekleri bu güzergahta bulmanız mümkün.

Fethiye ve Seydikemer'de Kiralık Villa Seçenekleri:

Fethiye ve Seydikemer çevresinde,muhteşem manzaralı ve lüks villalar kiralayarak huzurlu bir tatil geçirebilirsiniz.Fethiye'de denize yakın konumda veya doğa ile iç içe konumda yer alan kiralık villa seçenekleri, tatilinizi daha özel kılmak için idealdir. Seydikemer'deki kiralık villalar ise huzur dolu atmosferde, Saklıkent gibi doğal güzelliklere yakın mesafede,doğanın keyfini çıkarmak isteyenler için ideal bir seçenektir. Fethiye ve Seydikemer'deki kiralık villa seçeneklerimiz,tatilinizi unutulmaz kılmak için sizleri bekliyor

Hemen Ara!
WhatsApp Destek!
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Tarihi:
Konaklama Tutarı :
Elektirik Ücreti :
Temizlik Ücreti :
Toplam Tutar :
Ön Ödeme :
Girişte Kalan :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış