Tatil İçin Bavul Hazırlama- Mutlaka Almanız Gerekenler- Viravilla.com
Tatil İçin Bavul Hazırlama

Tatil İçin Bavul Hazırlama

Tatilin belki de en heyecanlı noktası, hazırlanma sürecidir. Öyle ki bu heyecandan ötürü genellikle almamız gereken şeyleri almayız. O ana kadar aklımızda olan eşyalar, tatil için bavul hazırlama sürecinde birdenbire zihnimizden uçup gider. Bu yüzden bu yazımızda sizlere, tatile gideceğiniz zaman bavulunuza neleri almanız gerekir bunlardan bahsedeceğiz. Bu yazımızdan sonra bavulunuzu eksiksiz bir şekilde hazırlayıp tatilinizi eksiksiz bir şekilde tecrübe edeceksiniz.

Bavul Seçimi

Her şeyden önce bavulunuzu seçmelisiniz. Bunun için tatil planınızı gözden geçirin. Kaç gün tatil yapacağım? Nerelere gideceğim? Ve kimlerle gideceğim? Gibi soruları önceden kendinize sorun. Bunlara istinaden bavulunuzun hacmini belirleyin. Yanlış bavul tercihi, tatile götüreceğiniz eşyaların sağlamlığını riske atacağı gibi pek çok eşyayı almanıza da engel olabilecektir.

İhtiyaç Listesi Hazırlayın

Tatil için bavul hazırlama için bir ihtiyaç listesi hazırlayın. Tatilinizde hangi eşya veya malzemelere ihtiyaç duyabileceğinizi düşünün. Yaz tatili için kıyı kesimlere gidiyorsanız; güneş kremi, mayo, şapka ve bunun gibi ürünleri mutlaka yanınızda götürün. Kış tatili için gidiyorsanız; sağlam bir kış takımı, bot ve mont gibi ön hazırlıklarınızı yaptıktan sonra yola çıkın. Kısaca tatilden ne bekliyorsanız ona göre bir ihtiyaç listesi çıkarın.

Kişisel Bakım Eşyalarınızı Unutmayın!

Kişisel bakımınız için eşya almayı sakın unutmayın. Diş fırçanızı, macununuzu, ağız gargaranızı, tıraş makinenizi ve daha birçok ürünü eksiksiz bir şekilde alın. Eğer her türlü bir eksiklik hissediyorsanız, bu anlamda seyahat boyu kişisel eşyalara göz atabilirsiniz. Uzun süren seyahat için birtakım marketlerde veya internet sitelerinde toplu kişisel bakım eşyaları bulabilirsiniz. Bu tür ürünleri tercih ederek, acaba unuttum mu? Endişesi olmadan tatilinizi doyasıya yaşayabilirsiniz.

Kıyafet Seçimini İyi Yapın

Tatil, sınırlı bir süreçtir. Bu sınırlı süreçte tatil için bavul hazırlama da sınırlı sayıda kıyafet alabilirsiniz. Bu kıyafetleri, tatil rotanıza göre seçmelisiniz. İhtiyaç listesi başlığımızda belli ettiğimiz üzere tatiliniz sizlere ne verecekse ona göre kıyafet seçimi yapmalısınız. Fakat bunun harici kıyafetlerinizi hayat kurtaran renklerden seçmelisiniz.

Tatilimizde her zaman kombin yapmak mümkün değildir. Özellikle sınırlı sayıdaki kılık kıyafetle bu durum imkansıza yakındır. Bu yüzden estetik bir görüntü elde etmek için sade kıyafetleri tercih edebilirsiniz. Beyaz tişörtler, düz spor ayakkabılar, kot pantolonlar veya şortlar, siyah güneş gözlüğü gibi her ortama uyum sağlayacak ürünleri tercih ederek durumu kurtarabilirsiniz.

Değerli Eşyanızı Bavullara Sakın Koymayın

Bavulunuza kılık kıyafet, aksesuar, kişisel bakım ürünleri ve daha birçok malzemeyi koyabilirsiniz. Ama tatil için bavul hazırlama sırasında değerli eşyalarınızı koymamaya dikkat edin. Toplu taşıma ile gidiyorsanız bu duruma çok daha fazla odaklanın. Özellikle uçak seferlerinde bavulun kaybolması veya başkası tarafından alınma ihtimali vardır. Bu noktada değerli eşyalara bavulunuzda izin vermeyin. Bu tür eşyalar için ayrı bir çanta hazırlayabilirsiniz. O ayrı çanta içinde muhafaza edebilir ve yolculuk sonunda eşyanızı villa içine çıkarabilirsiniz. Seyahat sürecinde bavulunuza değerli eşyaları koymak tehlike arz edecektir.

Eşya Düzenleyiciler

Tatil için bavul hazırlama sürecini daha pratik bir hale getirmek istiyorsanız düzenleyicileri kullanabilirsiniz. Kıyafetlerinizi koyduktan sonra sıra küçük eşyalara geldiğinde bu düzenleyiciler hayat kurtarıcı olacaktır. Bavulunuzun en üst kısmına koyacağınız bu aparatı kullanarak ürünlerinizi sınıflandırabilirsiniz.

Makyaj malzemelerini bir tarafa, diş fırçası ve benzeri ürünleri bir tarafa, güneş kremi veya losyonu gibi ürünleri de bir tarafa alabilirsiniz. Bu sayede kafanız karışmadan ürünlere erişebilirsiniz. Özellikle tutacağınız kiralık villada bu gibi ürünlerin düzenleyici içinde konumlandırmanız, tatil sonrası eşyalarınızı unutma olasılığını da azaltacaktır.

Eşyalarınızı Doğru Katlayın

Tatil için bavul hazırlama; doğru yapıldığı zaman pratik, yapılmadığında ise bir eziyete dönüşebilmektedir. Bu eziyetlerden bir tanesi de kıyafetlerin katlanmaması veya katlanıyorsa bile yanlış katlanmasıdır. Kıyafetlerimizi her şeyden önce bavulumuzun en altına koymalıyız. Hacmi büyük kıyafetlerden başlayarak yavaş yavaş bavulun üst kısmına gelmeliyiz.

Pantolonlar, gömlekler ve polo yaka tişörtler bu alt bölümde yer alabilir. Daha sonra ise basic tişörtler, şortlar ve kapriler gelebilir. Hacmi en asgari düzeyde düşünerek kıyafetlerinizi katlamalısınız. Katladığınız kıyafetlerin kırışmadığından emin olarak yerleştirebilirsiniz. Ekstra götüreceğiniz ayakkabı ve terlik gibi ürünleri ayrı bir poşete koyarak bavulunuzun en üstüne, bakım malzemeleriniz ile birlikte yer verebilirsiniz. Tatil için bavul hazırlama bu bahsettiğimiz düzende oldukça pratik bir seyir izleyecektir.

Vakumlamak Da Bir Seçenek

Çok kalabalık bir aileye veya arkadaş grubuna sahipseniz, bavulda yer açabilmek maksadıyla kıyafetlerinizi vakumlayabilirsiniz. Peki nasıl? Kıyafetlerinizi bir çöp poşetinin içine koyun. Kırıştığı zaman problem yaratmayacak kıyafetleri koymaya özen gösterin. Daha sonra elektrik süpürgenizi çalıştırın ve poşetin içini çekmeye çalışın. Poşet büzüşüp kıyafetleri olabilecek en hacimsiz hale getirecektir. Vakum işi tamamlandıktan sonra poşeti bağlayıp bavulunuza koyabilirsiniz.

Kırılabilir Ürünlerden Olabildiğince Uzak Durun

Özellikle parfüm şişesi gibi ürünlere tatilinizde yer vermeyin. Bunun yerine plastik dolum kaplarını tercih edebilirsiniz. Parfümünüzün bir kısmını dikkatlice plastik şişelere aktarabilirsiniz. Plastik şişede taşımanız, cam şişede olduğundan daha güvenli olacaktır. Bu sayede kırılma ve dökülme gibi aksiliklerin önüne geçmiş olursunuz. Aynı şekilde şampuan gibi ürünleri de aynı kapların içine koyabilirsiniz. Bu sayede hem yerden tasarruf edersiniz hem de israftan.

Bavul Hazırlamayı Asla Son Güne Bırakmayın!

Tatil için bavul hazırlama asla son güne bırakılmamalıdır. Bırakıldığı taktirde gözden kaçan birçok eksik baş gösterir. Tatilin o yolculuk telaşı ile birçok ürünü gözünüz gördüğü halde almazsınız. Bu nedenle bavulu, yolculuğunuzdan en az bir gün önce hazırlamalısınız. Hazırladığınız taktirde ise birkaç defa eşyaların üstünden geçmelisiniz. Eksik eşya koyduğunuzu hissederseniz evinizi turlayabilirsiniz. Eksik olan eşyayı hatırlamanızda etkisi olacaktır.

Hemen Ara!
WhatsApp Destek!
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Tarihi:
Konaklama Tutarı :
Elektirik Ücreti :
Temizlik Ücreti :
Toplam Tutar :
Ön Ödeme :
Girişte Kalan :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış