Ara Tatili En İyi Şekilde Değerlendirme Önerileri
Ara Tatili En İyi Şekilde Değerlendirme Önerileri

Ara Tatili En İyi Şekilde Değerlendirme Önerileri

Sömestr tatili, tüm ailelerin beklediği bir zaman dilimi. İş ve okul yoğunluğundan dolayı bireyler, ailelerini gerekli vakti ayıramıyorlar. Ara tatili ise bu vakti en iyi şekilde telafi etme yollarından bir tanesi. Peki bu ara tatilde ne yapacaksınız? Evinizde her zamanki gibi takılacak mısınız? Yoksa çıkıp yeni yerleri mi keşfedeceksiniz?

Akdeniz’e Gitmeye Hazır Mısınız?

Ara tatili aktivitesi seçmekte zorlanıyorsanız veya farklı şeyler denemek istiyorsanız, bu dönem Akdeniz’e gidebilirsiniz. Akdeniz, kışın da en kıymetli misafirlerini ağırlamaktadır. Yaz kadar sıcak bir hava beklemeyin. Ama kat kat giyinmeyi de düşünmeyin. Sömestrde Akdeniz, ılık bir havaya sahip olacaktır. Ailenizle, sevdiklerinizle, arkadaşlarınızla bu havalarda istediğiniz kadar eğlenebilirsiniz.

Akdeniz dediğimiz zaman pekala Antalya’yı unutmamalıyız. Genelde doğası ve denizi sebebiyle tercih edilen Antalya, kışın eşsiz tarihi ve kültürel mirasları sebebiyle turistlerin akınına uğruyor. Özellikle Antalya’nın Kalkan bölgesi, Likya uygarlıklarının merkezi konumunda yer alıyor. Likya’nın dünya mirasına katmış olduğu pek çok eser, mimari harika ve yapıtlar bu bölgede yer alıyor.

Patara’nın Kültürel Miraslarına Bir Göz Gezdirin!

Bir zamanlar Likyalıların başkenti olarak bilinen Patara, ara tatili aktivitesi için mükemmel bir yerdir. Ara tatilinde sevdiklerinizle beraber Patara’ya gelebilir ve Büyük İskender’in zamanında kuşatmış olduğu yerleri ilk elden tecrübe edip gözlemleyebilirsiniz. Bölgedeki heykeller, resimler ve mitolojik unsurlar sizleri bölgeden alıp tarihin derinliklerine götürecektir. Bununla beraber ailenizi destansı bir öykünün içine sürükleyebilirsiniz.

 Patara Su Perisi Lkyia ile Apollo’nun oğlu Paturus’un birlikte kurmuş olduğu Patara’yı doyasıya gezebilirsiniz. Ve bununla beraber Noel Baba olarak da bilinen Saint Nicholas’ın Patara’lı olduğuna şahitlik edebilirsiniz. İşte bu yüzden Patara, Hristiyanlık inancında da kutsal kabul edilen mekanlardan bir tanesine evriliyor. Öyle ki Patara, Hristiyanlığın erken dönemlerinde ilk olarak kabul eden şehirlerden bir tanesi kabul ediliyor. Tüm bu kültürel ve tarihi ögeler ile ara tatili aktivitesi olarak Patara’yı baştan aşağı gezebilir ve kış tatili için bölgedeki konforlu kiralık villalardan bir tanesini tutabilirsiniz.

Patara’da yapabileceğiniz bir diğer aktiviteyi ise gün batımında yapmanız gerekiyor. Patara Kum Tepeleri adı altında bulunan yerleşke, denizi harika bir şekilde görebildiği gibi güneşi de tamamen ayağınızın ucuna getiriyor. Üstelik bu noktada Antik Kenti de görebilirsiniz. Ailenizle, sevdiklerinizle veya dostlarınızla bu tepeye gelebilir; ufak bir kamp alanı hazırlayıp güneşin nasıl harika bir şekilde battığını seyredebilirsiniz. Sizlere tavsiyemiz, ufak tefek atıştırmalıklarda almanız. Yılın bu zamanı hafif serin bir şekilde gün batımını izlerken sessiz, sedasız gün batımına şahitlik edebilirsiniz.

Ölüdeniz’ Gitmeden Tatilinizi Tamamlamayın!

Ölüdeniz, hiç şüphesiz ara tatili aktivitesi için mükemmel yerleşkelerden bir tanesidir. Muğla’nın en önemli ve popüler ilçesi olan Fethiye’de yer alan Ölüdeniz turistlerin yaz veya kış ziyaret etmekte bıkmadıkları bir mekandır. Yazın turkuaz renkli lagününde denize girebileceğiniz Ölüdeniz, kışın pek çok aktiviteyi eyleme geçirmenizde yardımcı oluyor.

Peki ara tatilinde Ölüdeniz’de neler yapabiliriz? - Ara tatilde denize girmeniz pek mümkün olmasa da Ölüdeniz’in kordonunda bir gezinti yapabilirsiniz. Belcekız plajı boyunca gidip geleceğiniz bu yerde, mükemmel fotoğraflar çekebilirsiniz. Üstelik kordon boyunca pek çok restoran ve kafe karşınıza çıkacaktır. İçlerinden herhangi bir tanesine girerek belki de ara tatili aktivitesi olarak hiç düşünmediğiniz, tatmadığınız veya tatmaya korktuğunuz yöresel yemeklerin keyfine erişebilirsiniz.

Bununla beraber Ölüdeniz’deki Mavi Mağara’yı ziyaret edebilirsiniz. Bu mevsimlerde yaz kadar olmasa da tekne turları yapan firmalar bulabilirsiniz. Özellikle Ölüdeniz’de tekne turları meşhurdur. Meşhurluğun baş sebebi ise bahsettiğimiz Mavi Mağara’dır. Mavi Mağara’ya doğru tekneyle bir yolculuk yapabilirsiniz lakin mağaranın içine girmeniz için bundan daha fazlası olması gerekmektedir. Mağa içine girebilmeniz için tekneden atlayıp yüzmeniz gerekir. Bu mevsimde denizde yüzmenin çok da mantıklı olmayacağını düşünerek Mavi Mağara’ya dışardan bakma ile yetinmeliyiz.

Ara tatili aktivitesi olarak Ölüdeniz’de safari turlarına katılabilirsiniz. Babadağ çevresinde mükemmel bir gezinti planlıyorsanız, en yakın safari turuna müracaat edin. Ailenizle ve sevdiklerinizle beraber gerekli önlemler alındığı taktirde jeep ile safari turu yapabilirsiniz. Bu sayede hiç görmediğiniz yerleri görebilir, hayal bile edemediğiniz yüksek noktalara ulaşabilirsiniz. Safari turları öncesi kalın giyinmeyi ihmal etmeyin. Her ne kadar Ölüdeniz bu mevsimde ılık olsa da yüksekliğe çıktığımızda hafif bir soğukluk hissedebiliriz.

Marmaris Ara Tatilinde Bambaşka

Marmaris, Muğla’nın bir diğer önemli turistik bölgesidir. Fethiye, Bodrum, Datça, Ortaca, Dalaman gibi pek çok önemli tatil yerleşkesine sahip olan Muğla; Marmaris ile ara tatili aktivitesi yapmak isteyen pek çok bireyin imdadına yetişiyor. Özellikle Söğüt Köyü, Marmaris’in eşsiz güzelliklerini sizlere sunması açısından harika bir konuma evriliyor.

Söğüt Köyü, Muğla’nın en yeşil yerlerinden bir tanesi. Buradaki ormanları ziyaret edebilir ve bu anları ölümsüzleştirebilirsiniz. Ormanların olduğu pek çok noktada ise koylar karşınıza çıkacaktır. Çok yaklaşmamanız kaydıyla Söğüt Köyü koylarına da bir göz atabilirsiniz. Bölgenin neden bu kadar çok turist çektiğini ve neden her bölgesinde bu kadar fazla kiralık villa olduğunu anlayabilirsiniz.

Köyceğiz’de ailenizle beraber sıra dışı ara tatil aktivitesi yapabilirsiniz. Bölgenin yöresel lezzetlerine bakabilirsiniz. Özellikle badem ve keçiboynuzu üretiminde çığır açmış bölgenin ürünlerine göz atabilirsiniz. Buradaki misafirperver köy halkı, ürünleri tatmanıza da hoş görüyle yaklaşacaktır. Hem belki hoşunuza giderse memleketinize götürmek için birkaç kilo yöresel ürün alabilirsiniz. Köyceğiz’in bilinmeyen fakat bizce en büyük aktivitesi ise dinlenmektir. Bölge o kadar sessiz, o kadar sakin, o kadar huzur doludur ki gözlerinizi kapattığınız anda uykuya dalmanız içten bile değildir. Köyceğiz’deki en müthiş ara tatil aktivitesi kesinlikle huzuru yaşamaktır.

 

Hemen Ara!
WhatsApp Destek!
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Tarihi:
Konaklama Tutarı :
Elektirik Ücreti :
Temizlik Ücreti :
Toplam Tutar :
Ön Ödeme :
Girişte Kalan :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış