Aralık Ayında Keşfedilecek Yerler- Villa Rehberi| Viravilla
Aralık Ayında Keşfedilecek Yerler

Kış ayları, gezmek ve yeni yerler keşfetmek için oldukça zor bir zamandır. En zor ay ise hiç kuşkusuz aralıktır. Çünkü aralık ayı, yılın en soğuk olduğu dönemidir.

Biliyorsunuz ki İç Anadolu, Doğu Anadolu veya Güneydoğu Anadolu gibi bölgelerde kışın tatil yapmak çok zordur. Genelde bu bölgelerdeki tatil olanakları, kış turizmine elverişli dağlık yerlerdir. Kayak merkezleri, tırmanış sahaları veya teleferik seferi gibi aktiviteler ile bu yerleşkelerde tatilinizi yaparsınız. Peki, sizce aralık ayında keşfedilecek en güzel yerler sadece dağlık bölgelerden mi ibarettir? Tabii ki hayır!

Kışın Antalya Tatili

Muhteşem denizi, kültürü, tarihi ve muazzam doğası ile Antalya; kışın en güzel hali ile sizlerle buluşuyor. Bildiğiniz gibi yaz mevsiminde Antalya’nın Kalkan ve Kaş gibi bölgelerine büyük bir turist göçü meydana geliyor. Bu göç bölgenin ekonomik getirisine büyük bir katkı sağlasa da maalesef tatil zevkimizi köreltebiliyor.

Aralık ayında keşfedilecek en güzel yerler içerisine Antalya’yı da yazabiliriz. Hiç şüphesiz Antalya, yaz veya kış etkileyici atmosferinden ödün vermemektedir. Belki yazdan farklı olarak denize giremeyebilirsiniz fakat seçeceğiniz villa ile bu konfora da erişebilirsiniz. Kışa özel olarak hazırlanan villalar ile yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Kışın tatil yapabilmeniz için Kalkan ve Kaş’ta bulunan villalar emrinizde!

Neden Aralık Ayında Kıyı Bölgelerde Tatil Yapmalıyız?

Her mevsimin ayrı bir güzelliği vardır. Yaz, denizle ile güzeldir. Kış ise yeni yerlerin keşfedilmesiyle. Kıyı bölgeleri, aralık ayında keşfedilecek en güzel yerler için oldukça zengindir. Muğla veya Antalya gibi yazın turist çeken bölgeler, kışın da misafir sayısında oldukça tatmin edici rakamlara ulaşır. Bunun nedeni bölgelerinde bulundurmuş oldukları tarihi dokulardır.

Aralık Ayında Fethiye

Fethiye, aralık ayında keşfedilecek en güzel yerler denildiğinde ilk akla gelen bölgelerden bir tanesi olmuştur. Ege ve Akdeniz’in birleşme noktası olan Fethiye, yazın Türkiye’nin en çok tercih edilen tatil yerleşkelerinden biridir. Bu unvanını kışın da korumaya başaran turistik bölge, kış için özel olarak hazırlanmış villaları ile dikkatleri çekmektedir. Kışlık villa veya kış mevsimi villaları ile anılan özel villalarda konaklayarak aralık ayında Fethiye’nin güzelliklerine şahitlik edebilirsiniz.

Muğla’nın altın ilçesi Fethiye’de kışın tatil yapmak, ayrı bir ayrıcalıktır. Çünkü kışın bu bölge çok daha sakin olmaktadır. Sanılanın aksine ise bölgenin iklimi ılıman geçmektedir. Yer yer yağmurlu olarak aralık ayı atlanmaktadır. Bu nedenle aralık ayında keşfedilecek en güzel yerler sıralanırsa Fethiye’yi çok rahat bir şekilde yazabiliriz. Mevsimi ve hava koşulları sayesinde bölge, gezinti yapmanıza oldukça elverişli olmaktadır.

Aralık Ayında Fethiye’de Keşfedilecek Yerler

Fethiye denildiği anda ilk aklımıza gelen yer ölüdenizdir. Fakat Ölüdeniz, aralık ayında pek popülarite sahibi değildir. Manzarası kışın da dillere destandır ama doyasıya yüzmek söz konusu değildir. Bu nedenle Ölüdeniz’i Ölüdeniz yapan klasikleşmiş plajından kendimizi biraz sıyırmalıyız. Onun yerine ‘’Uzak Diyar’ın’’ Teke Yarımadası’na bir yolculuğa çıkmalıyız. Ölüdeniz ormanı bu konuda sizleri tatmin edecektir.

Ölüdeniz ile özdeşleşmiş bir diğer yer ise Babadağ’dır. Babadağ, yazın paraşütçülerin bir numaralı mekânı olmuştur. Kışın ise harika bir safari merkezi yerine evirilmiştir. Babadağ etekleri, aralık ayında keşfedilecek en güzel yerler içinde yerini alıyor. Eğer bölgeyi çok daha yakından incelemek isterseniz çevre villalarda konaklayabilirsiniz. Ölüdeniz’in ve tabii ki Babadağ’ın eteklerinde çok sayıda kışlık villalar mevcuttur. Isıtmalı havuzlu villalar olarak da bilinen bu villalarda istediğiniz kadar konaklayabilirsiniz.

Dağ eteklerine ve muhteşem ölüdeniz manzarasında doyduysanız eğer, sizleri tarihi bir rüzgâra atalım. Ve bekleyelim, o rüzgâr sizi nereye götürecek? Tabii ki Kayaköy’e! Kayaköy, Ölüdeniz’in ve Fethiye’nin önemli turistik yerlerinden bir tanesidir. Yazın yayla olarak tercih edilen Kayaköy, Türk ve Yunan dostluğunun bir simgesi görevindedir.

Dönemin mimari havasını günümüze iyi taşımış olan eserleri ile bizleri geçmişe götüren bu tarihi mekân ‘’Barış ve Dostluk Köyü’’ olarak da bilinmektedir. Kiliseleri, sokakları, evleri ve yolları ile tamamen farklı bir başkalaşım içinde olan Kayaköy, aralık ayında keşfedilecek en güzel yerler arasında yer alır. Bununla beraber bölge, tatil villaları konusunda da oldukça elverişlidir. Kapalı havuzlu villaları ile bilinen Kayaköy kışlık villaları ile harika bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Aralık Ayında Kalkan ve Kaş

Kalkan veya Kaş, Antalya’nın başlıca tatil bölgelerinden ikisidir. Denizi, kumu, plajları, doğası, manzarası, ormanı, havası, insanları kısaca her şeyiyle düşlediğiniz tatil serüveninizin mekânlarıdır. Peki, hiç aralık ayında Kalkan veya Kaş’ı merak ettiniz mi? Kışın Antalya, kendi kabuğuna çekilir. Yoğun geçen yaz sezonu ardına bölge dinginleşir. Kış turizminde Antalya, çok naif bir seda taşır.

Bu da aralık ayında keşfedilecek en güzel yerler için Kalkan veya Kaş bölgelerine gelen turistlerin kapısını açar. Çünkü bu bölgelere gelen turistlerin başlıca amacı denizde veya kumda vakit geçirmek değil, bölgenin tarihini en yakinen şahitlik etmektir. 

Aralık Ayında Kalkan ve Kaş’ta Keşfedilecek Yerler

Önce Kalkan’dan bahsedelim. Kalkan, Antalya’nın en meşhur plajlarının yer aldığı bölgelerinden bir tanesidir. Patara Plajı, Kalkan Halk Plajı, bunlardan bazılarıdır. Lakin konu aralık ayında keşfedilecek en güzel yerler ise plajlar biraz daha geri plandadır. Fakat yine gezebilirsiniz. Plajları gezmeniz için hiçbir sakınca yoktur.

Onun dışında Kalkan, antik kentleri ile bilinmektedir. Likya medeniyetlerinin izlerini taşıyan bölge, zamanında Likya medeniyetinin temellerini de atmıştır. Kalkan’da Likya izlerini gördüğümüz yere ise Xanthos Antik Kenti adı verilmiştir. Bu yer, 1988 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirasları Listesine alınmıştır. Aralık ayında keşfedilecek en güzel yerler söz konusu ise o zaman Xanthos Antik Kenti'ni, ilk sıraya yazarız

Patara Antik Kenti veya Letoon Antik Kenti de Kalkan’ın önemli tarihi dokularındandır. Bölgelerdeki manastırlar, tapınaklar, evler, yerleşkeler, sokaklar, yollar oldukça dikkat çekicidir. Kışın, turist sayısı az olduğundan bu tarihi yapıları detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz. Aralık ayı münasebeti ile de Patara’ya daha da yakın olabilirsiniz.

Bölgede bulunan konaklama seçeneklerinden birisi villalardır. Kiralık villalardan herhangi birisini seçerek tatil keyfinizi taçlandırabilirsiniz. Kışın özenle hazırlanan kışlık villalar sayesinde Patara Antik Kenti sınırlarında doyasıya vakit geçirebilirsiniz. Hem belki bu sayede Noel Baba’nın sırrını öğrenebilirsiniz. Namı değer Aziz Nikola yani Noel Baba’nın Patara Antik Kenti’nde yaşadığı bilinmektedir.

 

Hemen Ara!
WhatsApp Destek!
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Tarihi:
Konaklama Tutarı :
Elektirik Ücreti :
Temizlik Ücreti :
Toplam Tutar :
Ön Ödeme :
Girişte Kalan :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış