Size Özel Balayı Villaları: Villa Kirala
Balayı Tatili İçin Villa Mı Otel Mi?

Balayı, hayatımızdaki en özel dönemlerden bir tanesidir. Sevdiğimiz insanla hayatımızı birleştirdikten sonra çevreden soyutlandığımız bir zamandır. Bu döneme, o zamana kadar yapmak istediğimiz fakat yapamadığımız tüm aktiviteleri sığdırmaya çalışırız. İşte bu yüzden de balayı tatili için konut seçimi alelade yapılmamalıdır.

Balayı tatilleri dediğimizde aklımızda iki farklı senaryo canlanır. Bunlardan bir tanesi balayını güzel bir otelde geçirmek, diğeri ise bir villada geçirmektir. Kimi insanlar otelleri uygun veya konforlu görürken kimi insanlar villalar için bu yakıştırmayı yapar. Bu başlığımızda balayı için hangi konaklama seçeneğinin iyi olduğundan bahsedeceğiz. Artılarını ve eksilerini bir yere toplayıp değerlendirme yapmaya çalışacağız.

Balayında Villa Kiralamanın Avantajları

Balayında villa kiralamak, herkesin hayal ettiği fakat çokça çekindiği bir mevzudur. Çekinilen şey ise genel manada fiyat olmaktadır. Villaların otellere göre çok daha yüksek fiyatlı olduğunu düşünmüşüzdür. Fakat durum böyle değildir. Otel ve villalar arasındaki fiyat farkı zaman zaman eşit olmakla beraber döneme veya mekâna göre otellerin bir tık daha pahalı olduğunu görmekteyiz.

Balayı tatili, her zaman diğer tatillerden farklıdır. Sevgilimizle dolu dolu, konforlu ve kısmen lüks bir tatil deneyimlemek isteriz. İşte bu noktada villalar birkaç adım daha öne çıkmaktadır. Villaların sahip olmuş olduğu ayrıcalıklar ve imkanlar, otellerin kat ve kat üstündedir. Bir otel tuttuğunuzda hususi bir havuzunun olması çok nadirdir. Lakin hemen hemen her balayı villasında müşterilerin kendilerine ait bir havuzu yer almaktadır. Üstelik bu havuz, bazı villalarda muhafazakâr şekilde yani kimsenin göremeyeceği yerlerde bulunabilmektedir.

Villaların avantajları sadece bunlardan ibaret değildir. Antalya ve Muğla gibi turistik yerleşkelerde bulunan villalar, farklı kategorilerde değerlendirilmektedir. Balayı tatili için ise balayı villalar mevcuttur. Bu villalar, iki kişinin rahat bir şekilde konaklayabildikleri, özgürce eğlenebilecekleri, lüks mobilyalara veya ürünlere sahip olan konutlardır. Çiftler, isterlerse gün boyu içerde vakit geçirirler isterlerse de dışarıda mangal yapıp villanın keyfini çıkarırlar. Hiçbir sınırlama veya kısıtlama ile karşılaşmaz.

Balayı için villaların bir diğer avantajı ise konumlarıdır. Villalar, bütçeye ve müşteri isteğine göre pek çok bölgede bulunabilir. Plaja yakın bir yerde, şehir merkezine yakın bir alanda, ormanlık alanda veya bir dağın yamacında yer alabilirler. Balayı tatili maksadıyla villaları tercih ederseniz bu imkanlara erişebilirsiniz. Kahvenizi yudumlarken gün batımının seyredebilir veya bölgenin en ünlü denizinde yüzdükten sonra dakikasında villanıza girebilirsiniz. Tercih size kalmış!

Otelde Balayı Tatilinin Dezavantajları

Oteller, balayında tercih edilebilecek konaklama seçeneklerinden bir tanesidir. Bir otelde konaklamak istediğinizde yalnızca o otelin belli bir odasını tutarsınız. Otelin fiyatına ve imkanlarına göre ise oda sayıları artar. Fakat oda sayıları ne kadar artarsa artsın, otellerde yapabileceğiniz şeylerin sayısı sınırlıdır. Villalarda olduğu gibi otellerde vakit geçiremezsiniz.

En basiti balayı tatili için otel tuttuğunuzda dışarı ile bağlantınız bir noktada kesilir. Kafanız istediğiniz anda dışarı çıkmak villalarda olduğu kadar kolay değildir. Villada canınız istediği anda dışarıya adım atabilirsiniz. Dışardaki hamaklarda oturabilir, çayınızı yudumlayabilir, temiz havayı içinize çekebilirsiniz. Lakin otellerde böyle bir avantaja erişemezsiniz.

Otellerin bir diğer dezavantajı ise sınırlı hareketlerimizdir. Otellerin belli bir kuralı vardır. İstediğiniz kadar ses çıkaramazsınız, istediğiniz kadar özgür olamazsınız. Fakat villalarda durum böyle değildir. Aşırı bir rahatsızlık vermediğiniz müddetçe villalarda konaklayabilirsiniz. Bu anlamda balayı tatili için sizleri uyaracak kimse ile karşılaşmazsınız.

En büyük otel dezavantajlarından bir tanesi de konforun eksikliğidir. Eğer ki çok yüksek meblağlar ödeyerek bir otel odası tutmuyorsanız, yani sıradan bir otelde konaklıyorsanız, kullanacağınız ürünlerin kalitesi ve tabii ki sayısı sınırlı olacaktır. Örnek vermemiz gerekirse bir otelde sık sık jakuzileri görmezsiniz.

Jakuziler, saunalar, hamamlar Türkiye’de sayılı otellerde bulunmaktadır. Ve bunların günlük ve haftalık ücretleri dudak uçuklatan cinstedir. Villa tarafından baktığımızda ise tam tersidir. Balayı tatili yapmak istediğiniz villanızda jakuzi, oldukça sıradandır. Hemen her balayı villasında jakuzileri görürüz. Hem de bu jakuziler banyoda değil, çiftlerin keyfi için yatak odalarında bulunmaktadır.

En İyi 5 Balayı Villası

Sevgilinizle doyasıya bir tatil yapmak için balayı villası bulmakta zorlanıyorsanız, buyurun yazımıza! Sizler için en iyi 5 balayı villasını derledik. Ve listeye ilk olarak Villa Aşkhane ile başlıyoruz. Kalkan mevkinde bulunan Aşkşahane, Kalkan’da gezilecek yerler yazımızdaki pek çok mekana kısa sürede erişebilmenize imkan vermektedir. Ahşap dış ve iç dizaynı, özel havuzu ve aydınlatması, mütevazi havuzu ile herkesin balayı tatili için heyecan duyduğu bir villadır.

Diğer bahsedeceğimiz villa ise Muğla Kayaköy’de bulunan Villa Aysim’dir. Doğa ile iç içe konseptine de oldukça uygun olan Villa Aysim, muhafazakar villa özelliğini de pekala korumaktadır. Klasik ve modern dokuyu harika harmanlayan Villa Aysim’de en iyi balayı villaları arasına alınabilir. Fethiye Faralya’da yer alan Villa Leyla’da oldukça ilginç bir konsepte sahiptir. Ormanlık alanda, deniz manzaralı bir yerleşkede bulunan Villa Leyla, ufak kelebek salıncağı ile balayı hayallerini süslemektedir.

Balayı tatili için en iyi villalardan bahsediyorsak Fethiye Merkez’de bulunan villaları atlamamız olmaz. Villa Aşiyan, Fethiye’nin harika villalarından sadece biridir. Özel jakuzisi ve mimarisi ile dikkatleri çekmeye başarmış bu konut, ışıklandırması sayesinde atmosferi daha da harlamıştır. Son olarak söz edeceğimiz villa ise Villa Cemre’dir.

 Antalya Kaş’ta yer alan Villa Cemre, ekonomik bir balayı tatili geçirmek isteyenlerin imdadına yetişmektedir. Taş mimarisi, mütevazi eşyası, minimalist havuzu ve ikiden fazla olmayan oda sayısı ile gösterişten uzak bir balayı geçirmek isteyenlerin tercih etmekte tereddüt duymayacakları bir konut olacaktır.

Hemen Ara!
WhatsApp Destek!
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Tarihi:
Konaklama Tutarı :
Elektirik Ücreti :
Temizlik Ücreti :
Toplam Tutar :
Ön Ödeme :
Girişte Kalan :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış