Fethiye'de Neler Yapılır- Fethiye Villa Tatili
Fethiye'de Görülecek Yerler

 

Ölüdeniz

Turizm literatüründe “Tanrı’nın dünyaya bahşettiği cennet” olarak adlandırılan Ölüdeniz (Blue Lagoon), dünya çağında üne sahip bir turizm merkezi. Fethiye'den Ölüdeniz'e çamlar arasından giden yol 14 km. Yokuşlu inişli yolun sonunda birden müthiş bir mavi çıkıverir karşınıza. Burası Belcekız Plajı’dır. Koyun içinden uzanan kumsalı yürüdüğünüzde ise eşsiz Ölüdeniz'i görürsünüz. Ölüdeniz büyülü gibidir, kıpırtısız durur öylece. Dibinde tek bir yosun bile yoktur, beyaz bir kumla örtülüdür. Suyun ve dibinde kumun kırdığı ışık turkuaz bir renk verir. Ölüdeniz'e çamların gölgesi düşer ve bu etkileyici turkuazı zenginleştirir.



Çalış Plajı


Çalış Plajı, Fethiye merkezin tatil noktası.  Kilometrelerce uzunluktaki geniş, kumlu ve ulaşımı kolay plajı, nefis günbatımı manzaraları ve yenilenen kordonu ile Fethiye’nin en iyi plajları arasında. Aynı zamanda Caretta Carettaların da yaşam alanlarından biri. Plaj boyunca çok sayıda cafe ve restoranlar sıralanıyor. Su sporu aktiviteleri için de uygun imkânları var.


Kayaköy


Eski bir Rum yerleşkesi olan Kayaköy milattan önce 3000 yıllarına dayanan hikayesiyle ilk yerleşim yerlerinden biridir. Mübadele döneminden kalan halini büyük ölçüde koruyan köyün tarihi dokusunu bölgeyi keşfe çıkıp, sokaklarında kaybolarak anlayabilirsiniz. Göreceğiniz Rum Okulları, eski kiliseler, yarısı yıkılmış duvarlar size başka bir dünyanın kapılarını aralayacak.


Kelebekler Vadisi ve Kabak Koyu


Kelebekler Vadisi Fethiye’nin en popüler yerlerinden birisi. Bölge dünya mirası olarak korunması önerilen 100 dağdan biri. Bu yüzden de yapılaşmaya kapalı. Bu vadiyi ziyaret etmek isterseniz arabanızla ancak Faralya Mahallesi üzerinden vadiyi görebilir ve fotoğraflayabilirsiniz.
Çevreyi süsleyen pembe zakkum çiçekleri, yaz kış akan şelalesi, geniş kumsalı, temiz ve berrak denizi ile bir cennet olan bu vadiye ya profesyonel ekipmanlar ile kaya inişi yaparak ya da Ölüdeniz’den tekne ile ulaşım mümkün.
Kabak Koyu gerçek anlamda doğa ile başbaşa kalabileceğiniz bir cennet. Şehrin gürültüsünden tamamen uzakta, mavinin ve yeşilin huzuruyla bezeli bir gün istiyorsanız Kabak Koyu’nu mutlaka ziyaret etmelisiniz. Fethiye’den minibüslerle ulaşabileceğiniz Kabak Koyu’na şahsi aracınızla gitmeniz ne yazık ki bir yere kadar mümkün, sonrasında yürümeniz gerekecek.


Saklıkent


Fethiye’den yaklaşık 1, Kaş’tan 1 saat 15 dakika süren bir yolculuktan sonra Saklıkent’e varılıyor. Uzunluğu 18 kilometreyi bulan kanyon, yüksekliği ile de dikkat çeker. Ortalama yüksekliği 200 metre ile 600 metre arası değişen kanyonun içinde bazı yerlerde güneş ışığı dahi görülmez. Camgöbeği suları, etrafına kurulmuş köyleri ile çok özel bir yer. Kanyonun içinden akan Eşen Nehri aynı zamanda muazzam bir çam ormanına can vermiş, Milli Park ilan edilerek korumaya alınmış.


Tlos – Yakapark


UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan, M.Ö 14 yüzyıl civarında kurulmuş Tlos Antik Kenti’nin Likya şehirleri arasında en büyüğüymüş. Hatta bu sebeple şehir denmiyor, “Likyalıların ülkesi” olarak bahsediliyormuş. Diğer önemli özelliği de kanatlı at Pegasus ile kahramanı Bellerophontes’in burada yaşadığına inanılması. İçinde Kronos Tapınağı, tiyatro ve stadyumu, büyük ve küçük hamamı, Nekropol alanı var. Yamaçlara oyulmuş kaya mezarların içine girerek gezebiliyorsunuz.
Hakim bir tepeden aşağıdaki vadiye doğru uzanan antik şehir bugün Yaka Köyü ile aynı yayılım alanını kapsıyor. Gelmişken köyde bulunan her noktasından ayrı soğuk sular fışkıran -hatta içinde bulunduğunuz süreye göre içecek ya da yemek kazandığınız soğuklukta- yazın sıcağında bir taraftan serinlerken diğer taraftan karnınızı doyurabileceğiniz Yakapark’a da uğramadan geçmeyin.


Yamaç Paraşütü


Babadağ, rüzgar, yükseklik, mevsimsel faktörler ve manzarası açısından dünyada en iyi yamaç paraşütü noktalarından biri kabul ediliyor. Yamaç paraşütü yapmak için 3 farklı pist bulunuyor. Uzman kadrosuyla hizmet veren firmalardan içinize sinen bir tanesiyle görüşebilir ve Ölüdeniz’e 2000 metre yukarıdan inerek girebilirsiniz. Uçuşunuz sırasında fotoğraf ve video hizmeti de sunan firmalar sayesinde bu heyecanlı anı ölümsüzleştirebilirsiniz.


12 Adalar Tekne Turları


12 Adalar Turu, Fethiye kordondan sabah saat 10 gibi hareket edip akşam saat 18’e kadar devam etmektedir. Turdan tura ufak değişiklikler olsa Ege ile Akdeniz’in birleştiği masmavi sularda ilerlerken güzel koylar, plajlar ve doğal noktalar uğrayıp, buraların keyfini sonuna kadar çıkarıyorsunuz. 


Likya Yolu


Ölüdenizden başlayan bir dağ yolu düşünün. Binlerce yıllık uygarlıkların peşinde olan bu yol Antalya’ya kadar uzanıyor. Yolun sağ tarafında masmavi deniz, sol tarafında ise yemyeşil ormanlar bulunmaktadır. Dünyanın en güzel doğa yürüyüş rotaları listelerinde de bulunan Likya Yolu kesinlikle gidilesi görülesi yerlerden birisi.


Göcek


Göcek, Fethiye Körfezi kıyısında, doyum olmaz masmavi deniz ve yemyeşil orman dokusunun harmanlandığı nadide bir belde. Şirin çarşısı, küçük sahili, sahildeki güzel mekanları ve marinalarıyla nevi şahsına münhasır bir yer diyebiliriz.


Patara


Likya’nın en önemli şehirlerinden biri olan Patara Antik Kenti, Gelemiş Köyü sınırları içinde yer alıyor. Ülkemizin en uzun plajı olmasının yanısıra, dünyanın ilk demokratik meclis binası ve dünyanın en eski deniz fenerini bulundurma özelliğine sahip.  Ayrıca soyları tükenmekte olan Caretta Caretta’lar, yumurtalarını burada koruma altına alınmış sahillere bırakıyor. Patara, saat 08.30 – 19.30 arasında ziyaret edilebiliyor. Yani gece buraya giremiyorsunuz. Kış zamanlarında ise kapanış 17.30’a çekiliyor.


Yeşilüzümlü


Yeşilüzümlü Fethiye’nin yeni bilinen değerlerinden. Toros Dağları eteklerindeki bu küçük belde ismini, yüzyıllardır bu civarda süregelen bağcılık faaliyetlerinden alıyor. Aslında eski ismi Üzümlü’ydü ama yeşil doğasına atfen sonrasında başına bir de yeşil eklendi. Aynı zamanda Citta Slow adayı. Atanamamış Şirince de diyebiliriz 😊 Üzümlü’ye uğramışken Cadianda antik kentine de uğramamak olmaz. Buraya geldiğinizde şehrin M.Ö. 5 yüzyıldan kalma tiyatrosunu, agorasını, stadyumunu, hamam kompleksini ve anıt mezarlarını görebiliyorsunuz. Bunların bir kısmı Helenistik Dönem’den, bir kısmı da Roma Dönemi’nden günümüze kalmış yapılar.


Yarımada


İçinde Kuleli, Boncuklu, Küçük Boncuklu, Büyük Samanlık, Küçük Samanlık ve birçok irili ufaklı turkuaz renkli koyları barındıran yarımadaya Fethiye Merkez’den rahatça ulaşabilirsiniz. Help Beach ve Sea Me Beach’leri özellikle önersek ( yüksek sezonda rezervasyon yapmanızda fayda var) de diğer koylar da sizi hayal kırıklığına uğratmayacaktır.
 


Gemiler


Gemiler Adası diğer adıyla St. Nicholas Adası ülkenin en özel köşelerinden biri olmasının yanı sıra bakirliğini koruyan nadir sit alanlarından. Ada, karşısında bulunan Gemiler Koyu ve vadisi ile ziyaretçilerine büyüleyici bir manzara sunuyor. Adada, fresklerinin günümüze kadar ulaştığı bir kilisenin kalıntılarını da görmek mümkün.


Alınca-Yediburunlar


Likya Yolu rotası üzerinde de bulunan manzaralarıyla aklınızı alabilir. Hatta Likya Yolu’ndaki Gelidonya Feneri ile birlikte en iyi manzaralar bizce. Ayrıca bir o kadar sakin. Sessizliği bozan tek şeyin doğa sesleri olduğunu düşünün. Sakin, sessiz, herkesten uzak ve doğayla iç içe kalmak isterseniz kesinkilke uğramalısınız. Ölüdeniz- Faralya- Karaağaç rotasını takip edebileceğiniz gibi Fethiye-Kaş karayolundan ilerlerken Boğaziçi yol ayrımından da ulaşabilirsiniz.


Rafting – Dalaman


Yer altı kaynak suları, kar ve yağmur suları ile beslenen Dalaman Çayı muhteşem güzelliklere sahip bir kanyon içerisinde ilerlemektedir. Ortalama 2 saat 30 dakika süren bu aktivitede kanyon boyunca akan kaynak suları, baktığınızda zemindeki taşları bile sayabileceğiniz şeffaflıkta su rengi; doğanın huzuru, uyum ve ahengine şahitlik edeceğiniz, doğal jakuzilerden geçip serin şelale sularından içebileceğiniz, zaman zaman yüzüp zaman zaman ruhunuzu hissedeceğiniz ve azgın cavlanlarda kürek çekeceğiniz adrenalin dolu bir doğa gününü sizlere armağan ediyor.


Hisarönü

 

Son derece hareketli olan Hisarönü, geceleri neredeyse tüm tatilcileri ağırlamaktadır. Yerli ve özellikle İngiliz tatilciler tarafından tercih edilen Hisarönü Barlar Sokağı’nda birçok bar, gece kulübü ve disko bulunmaktadır.


Paspatur


Paspatur ve çevresi eski Fethiye’nin olduğu yer. Burada restore edilmiş ahşap cumbalı eski Fethiye evlerini görebilir, hediyelik eşyacılar, kuyumcular, lokumcular, halıcılarla dolu otantik Paspatur Çarşısı’nı ve gezebilir, mekanlarında bir şeyler içebilir ve asıl adı 95. sokak olan Şemsiyeli Sokak’ta fotoğraf çekilebilirsiniz. Aynı zamanda Barlar Sokağı’nda gecenin tadını çıkarabilirsiniz. Mekanlar oldukça nezih ve güvenli.


Balık Pazarı


Bir akşam yemeğinizi bir Fethiye klasiği olan Balık Pazarı’na ayırabilirsiniz. Balık Pazarı sadece bir balık hali değil. Fethiye’de akşam yemeklerinin en popüler adresi. Önce balıkçıların tezgahlarından balığınızı seçiyor, sonra da pazar alanındaki sırasıra restoranlardan birine oturup, satın aldığınız balığı pişirtip, mezenizi ve içkinizi söylüyorsunuz. Siparişlere ek olarak hepsi bir miktar balık pişirme parası da alıyorlar.

Hemen Ara!
WhatsApp Destek!
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Tarihi:
Konaklama Tutarı :
Elektirik Ücreti :
Temizlik Ücreti :
Toplam Tutar :
Ön Ödeme :
Girişte Kalan :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış