Kalkan uygun konaklama seçenekleri- Viravilla.com
Kalkan'da Uygun Konaklama Seçenekleri

Kalkan, Türkiye’nin en önemli tatil beldelerinden biri konumundadır. Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı olan Kalkan, villa kiralamak isteyen herkesin ilk tercihi olmaktadır. Bunun nedeni ise bölgenin uygun konaklama seçenekleridir. Bölgede bahsettiğimiz gibi villa kiralanabileceği gibi otel veya aparatlarda tercih ediliyor. Tatil yapmak isteyen bireyin amaçlarına göre bu seçenekler arasında tercihler yapılıyor. Fakat Kalkan’a gelen insanların başlıca amacı, genellikle Kalkan’ın eşsiz sularına girmek oluyor. Bu yüzden konaklama tercihleri kıyı kesimlerde daha da çeşitleniyor.

Kalkan’ın En Ucuz Konaklama Seçeneği

Villa kiralamak, başta da söylediğimiz gibi oldukça uygun yollu bir seçenek. Eğer konaklayacak kişi fazla ise ekonomik yönden bakıldığında daha uygun yollu olduğu gözle görülür bir düzeyde olacaktır. Fakat bu demek değildir ki villa kiralamanın harici uygun yollu bir konaklama seçeneği yok. Bu da kamp seçenekleridir.

Öncelikle Kalkan’ın içinde bulunduğu Kaş hakkında konuşalım. Kaş, Antalya’nın en büyük yüz ölçümüne sahip olan dördüncü ilçesi olmaktadır. Muğla’nın Fethiye’ ilçesi arasında Eşen Çayı bulunmaktadır. Kaş ile Fethiye’yi birbirinden ayıran bu çaydır. Tarihi Likya Yolu ve Karia Yolu Kaş’tan geçer. Denizi ve manzarası ile ünlü olan Kaş, bu bakımdan tarihi bir antik kent özelliği de taşımaktadır. Verilere göre Kaş’ın tarihi MÖ 2000’li yıllara dayanmaktadır.

Kalkan, bu tarihi atmosferin yanında insana huzur veren denize, kuma ve insanlara sahip olan bir cennettir. Bu cennet içinde villa kiralamak veya herhangi bir konutta belli bir vakit geçirmek, adeta bir ömre bedeldir. Antalya iklimini en derinden hissedebileceğiniz Kalkan’ın en meşhur konaklama seçeneği ise kamptır. Kamp alanları, doğa ile iç içe olması ve denize yakın olanları ile ikiye ayrılmaktadır. Fakat Kalkan’daki kamp alanları bu iki seçeneği bünyesinde bulunduran mükemmel bir bölgedir. Kamp için vereceğiniz tek ücret, kamp araç gereçleri ve tabii ki alan için günlük kira olacaktır. Bunun harici kamp için herhangi bir ücret söz konusu değildir.

Konforlu Bir Tatil İstiyorsak Kalkan’da Nerede Kalmalıyız?

Bahsettiğimiz üzere kamp kurarak son derece uygun bir şekilde günler hatta haftalar geçirebilirsiniz. Fakat o istediğiniz tatilin konforunu yakalayabilir misiniz? İşte bu kocaman bir soru işaretini beraberinde getirmektedir. Tatilinizi yapmak hatta uygun şartlarda, keyifli bir şekilde yapmak istiyorsanız Kalkan’da yegâne seçeneğiniz villa kiralamak olmalıdır.

Kalkan’ın ister merkezinde kalın ister İslamlar köyünde kalın, her şekilde bir villada konaklayabilirsiniz. Kalkan’ın her bölgesi otellerle, pansiyonlarla, apartlarla ve tabii ki villalara donanmıştır. Bir adım dahi fazla atmadan, bulunduğunuz bölgeden çıkmadan Kalkan’da villa kiralayabilirsiniz. Üstelik kiraladıktan sonra muhteşem bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Lüks bir konuttan bahsettiğimizde ilk aklımıza gelen şey, villalar olmaktadır. Villa, kişinin modunu yükseltmeye yönelik olan bir konaklama seçeneğidir. Bu seçenek Kalkan’da sanıldığı aksine pahalı değildir. İki ayrı arkadaş grubunun ayrı ayrı tutacağı otel odasının yarı fiyatına bir kiralık villa tutabilirsiniz. Hatta erken rezervasyon şansını yakalayabilirseniz neredeyse çeyrek fiyatına villanızı kiralayabilirsiniz. Bu noktada villa kiralamak hem konforlu hem de ucuz yollu bir seçenektir.

Kalkan’da Villa Seçenekleri Nelerdir?

Kalkan’ın en büyük özelliği tarihi Likya kalıntılarıdır. Temiz havası, turkuaz renkli denizi ve muhteşem ormanı da Kalkan’ın özellikleri arasına girebilir. Peki başka bir özelliğinden daha bahsetmemize ne dersiniz? Bu özellik geniş villa seçenekleridir. Villalar standart konutlar değildir. Her villanın diğer emsallerinden ayrılan noktaları vardır. Bu noktaların ortak alanda buluşması, villaları kategorilize etmeye yardımcı olur. Peki nedir bu seçenekler gelin hep beraber görelim.

Tabii ki ilk villa, uygun yollu villa kiralamak olmaktadır. Bu tip villalara Kaputaj Plajı’nda da rastlarız, Kalkan Merkez’de de. Her şekilde ve durumda bu villaların olması zaruridir. Uygun yollu veya diğer bir ismi ile ucuz villa, temel gereksinimleri karşılar. Peki nedir bu temel gereksinimler? Öncelikle bir villa dediğimizde ilk aklımıza gelen havuzudur. Uygun yollu villalarda genellikle bir adet havuz bulunur. Sonrasında mutfağı, mutfak araç gereçleri, yatak odası, banyo ve bahçe şeklinde devam etmektedir. Bu gereksinimleri asgari düzeyde tutan villalar uygun yollu villalar olarak anılmaktadır.

Lüks villalar ise uygun villaların tam aksine bir hizmettedir. En asgari düzeyden çok en lüks düzey esastır. Villa kiralamak isteyenler Kalkan’da bolca lüks villa ile karşılaşırlar. Fiyatları daha pahalı olsa da sunmuş olduğu keyif ve konfor, oldukça fazladır. Doğa manzaralı villalar, doğa ile iç içe villalar, deniz manzaralı villalar da seçenekler arasındadır.

Kalkanı Baştan Aşağı Gezmek İstiyorsak Nerede Kalmalıyız?

Kalkan’ın her bölgesi ayrı bir tarih, ayrı bir kültürel öge ve ayrı bir hava bulundurur. Bunun için eğer Kalkan’a bir defa geliyorsanız tam gelmelisiniz. Her karışını gezmeli, muhteşem havasını solumalısınız. Bunun için Kalkan Merkez’de konaklamanız çok iyi bir tercih olacaktır. Kalkan Merkez, Kalkan’ın birçok noktasına kısa sürede ulaşmanıza imkan veren olanaklara sahiptir. Belli tur araçları bölgede mevcuttur. Saatlerini ve günlerini öğrendiğinizde sizler yorulmadan, yolları kaçırmadan, saatinizi boşa harcamadan sizleri bölgeye götüreceklerdir.

Fakat sizler eğer ki Kalkan’a masmavi denizi ve ipeksi kumu için gelmişseniz, kıyı kenarlarda villa kiralamak sizler için daha uygun olacaktır. Çünkü her defasında konutunuza dönmek ve bunun için 3, 4 saat harcamak çok rahatsız edici bir durumdur. Amacınız ailenizle, sevdiklerinizle beraber denizin tadını çıkarmaksa kıyı bölgelerde konaklamak daha doğru olacaktır.

Kalkan’da Gezilecek Yerler

Kaş’ın doğal güzelliği Kalkan’da gezilecek yerler bir hayli fazladır. Yazımızda maalesef ki her birini detaylı incelememiz ve konuşmamız mümkün değildir. O yüzden baskın olan özelliklerini ifade edip, neden bahsettiğimiz bölgeyi gezmeliyiz onu konuşmak daha doğru olacaktır. Tabii ki buna Kalkan’ın sembolü Kalkan Halk Plajı ile başlamak doğru olacaktır.

Mavi bayrak ödüllü bu plajın en büyük özelliği, dağlardan gelen kaynak suyudur. Yılın her mevsimi Kalkan Halk Plajı suyu serin olmaktadır. Kimi rivayetlere göre ise bu suyun bir şifa kaynağı olduğu yönündedir. Eğer ki bir hastalığınız veya rahatsızlığınız varsa villa kiralamak noktasında Kalkan Plajı yanında seçeneklerinizi değerlendirebilirsiniz.

Diğer bir bölge ise Xanthos Antik Kenti’dir. Bölgenin en büyük özelliği daha önce de bahsettiğimiz Eşen Çayı’dır. Eşen Çayı’nın diğer bir adı Xahthos Nehri’dir. UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan bu antik kent, Roma tiyatrosudur. Kabartmalarla, tarihlerle, agora ile zenginleşen bu antik kente mutlaka uğramalısınız.

Kalkan’ın harika ötesi birçok bölgesi bulunsa da son olarak bahsedeceğimiz yeri İslamlar Köyü’dür. Merkeze 6 km mesafede olan bu köy, adeta bir kültür merkezi haline gelmiştir. Her yıl binlerce yabancı turisti ağırlayan bölge, villa kiralamak adı altında da birçok konuta ev sahipliği yapmaktadır. Bölgenin en büyük artısı ise çevredeki birçok ünlü plaja araba ile 15 dakika mesafede oluşudur. Huzuru bulmak isteyen herkes, mutlaka ama mutlaka İslamlar Köyü’nde konaklamalıdır.

Kalkanda gezilecek yerler için Hemen Tıkla

Kalkana Nasıl Gidilir?

Kalkan, Antalya’nın Kaş ilçesinde bulunan tarihi bir yerdir. Bölgeye ulaşmak karayolu, denizyolu ve havayoluyla mümkündür. Hususi arabanız ile veya otobüs ile çok rahat bir şekilde şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Bölgenin kendi hava limanı olmadığından Antalya Havalimanı ile bölgeye intikal edebilirsiniz. Sonrasında minibüsler ile şehir merkezine basit bir şekilde geçebilirsiniz.

Eğer ki Antalya’nın belli bir bölgesinde kalıyorsanız şehir içi otobüs ve dolmuşlar ile de bölgeye gidebilirsiniz. Kalkan seferleri adı altında gerçekleşen bu yolculuklarda yerli ve yabancı birçok turist bulunmaktadır. Toplu taşıma kullanmak istemezseniz eğer, villa kiralamak gibi araç da belli bir süreliğine kiralayabilirsiniz. Şehir içi ve dışı transfer merkezlerinde pek çok kiralık araç noktası mevcuttur.

 

 

Hemen Ara!
WhatsApp Destek!
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Tarihi:
Konaklama Tutarı :
Elektirik Ücreti :
Temizlik Ücreti :
Toplam Tutar :
Ön Ödeme :
Girişte Kalan :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış