Tatil Cenneti: Muğla
Muğla Villa Kiralama

Ege bölgemizin güzide kentlerinden biri olan Muğla’da villa tatili birçok insan için vazgeçilemeyecek derecede güzeldir. Buna dayanarak Muğla bölgemizde yüzlerce villamızla müşterilerimize hizmet vermekteyiz. Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi’nin kesişiminde yer alan Muğla ilimiz, muazzam doğasının çekiciliği nedeniyle yerli ve yabancı birçok turist için yaz tatillerinin vazgeçilmez adreslerinden biri durumunda.

Sadece Ege ve Akdeniz’in değil, ülkemizin en uzun sahil şeridine sahip olan Muğla, villa tatili için biçilmiş kaftan bir kenttir. ViraVilla.com güvencesiyle Muğla’da hizmetinize sunduğumuz villalarımızın hepsi A+ kalite donanımlarla donatılmıştır ve titizlikle temizlenmektedir.

Hâlihazırda her noktası ayrı bir tatil cenneti olan Muğla’nın villa tatili için oldukça uyumlu olduğu aşikârdır.  Muğla’nın güzide doğal cennetinden faydalanmak isteyen misafirlerimiz otellerde kalıp çok daha fazla para vermek yerine çok daha konforlu evlerde çok daha uygun fiyatlarla tatil yapmak istemektedirler. Bahsettiğimiz, kiralık villa seçeneklerinin hem daha ekonomik olması hem de otellerden daha fazla konfor sunması gibi sebeplerle bölgeye gelen birçok ziyaretçi Viravilla. com’un villa tatili seçeneklerini değerlendiriyor.

Muğla Villa Tatili

Muğla ilimizde villa kiralama hizmetimiz farklı lokasyonlarda bulunan çeşitli villalarla sağlanmaktadır. Muğla’nın Bodrum ilçesinden Köyceğiz ilçesine, birçok lokasyonda villa tatili yapabileceğiniz lüks ve konforlu villalarımız bulunmaktadır. Tatil rotanızı Muğla’nın hangi ilçesine çevirecek olursanız olun Viravilla.com adresinde kendinize uygun bir günlük kiralık villa konaklama seçeneği bulabilmeniz mümkün.

Muğla Kiralık Villa Türleri

Mavi ve yeşile doyabileceğiniz Muğla’da en konforlu konaklama şekli kuşkusuz lüks bir villa olacaktır. Aradığınız konforu yakalamanızı sağlayacak Muğla villaları sayesinde sevdiklerinizle unutmayacağınız bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

 Ancak Muğla günlük kiralık villa, yazlık ya da apartman dairesi kiralarken göz önünde bulundurmanız gereken birtakım noktalar bulunuyor. Bunlardan ilki lokasyon konusu. Muğla’da konaklayacağınız ilçe ve beldeyi önceden belirleyerek doğrudan buradaki villaları listeleyebilirsiniz. Muğla’da villa kiralayabileceğiniz en popüler lokasyonlar arasında Köyceğiz, Fethiye, Bodrum, Ortaca, Kötekli, Ula, Dalyan, Ören gibi yerler bulunuyor.

 Bunun yanı sıra; nasıl bir villada konaklamak istediğinizi ve tatilinizin kaç kişi olacağını da önceden kararlaştırmalısınız. Böylece Muğla kiralık havuzlu villa, bahçeli villa, dubleks villa, tripleks villa gibi seçenekler arasından tercihinizi daha kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Muğla Tatil Bölgeleri

Türkiye’nin güzide şehirlerinden biri olan Muğla, aynı zamanda da hem bölgenin hem de ülkenin önemli turizm merkezlerindendir. Ege Bölgesi’nde yer alan nispeten küçük ama muazzam şehir özellikle ülkenin 1980’lerle beraber turizme önem vermeye başlamasıyla beraber büyük bir gelişime şahit olmuştur.

Bu durum;  Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Kavaklıdere, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Milas, Ortaca, Seydikemer, Ula, Yatağan gibi çoğunluk tarafından bilinen ve her yıl milyonlarca yerli ve yabancı ziyaretçi alan güzide şehrimiz Muğla’nın ilçelerine de sirayet etmiştir.

Dolayısıyla doğasıyla oldukça popüler olan bu şehir, günümüzün oldukça önemli bir turizm merkezi haline gelmiştir. Bu durum sizin oldukça iyi bir haber niteliğindedir. Çünkü Viravilla.com güvencesiyle yaptığınız villa tatili için sizlere birçok etkinlik sunmaktadır.

Muğla’da Birkaç Turizm ve Etkinlik Alanı

Muğla gezilecek yer bakımından oldukça zengin bir ilimizdir. Ancak bütün turistik yerleri anlatacak ne hacmimiz ne de zamanımız bulunuyor. Bu nedenle sizin için özenle 15 farklı turistik mekânı seçtik.

Villa tatili süresince evde oturup televizyon izlemek çok da hoş bir deneyim olmayacağı için bu turistik mekânları ziyaret etmenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Ölüdeniz

Aynı zamanda Fethiye’ye bağlı bir belde olan ölüdeniz, bir lagün olması nedeniyle dalgasızdır. Bu nedenle tarih boyu kutsal görülmüş, Likyalılar tarafından “Işık ve Güneş Diyarı” olarak adlandırılmıştır.

Ege bölgesinin güneybatısında yer alan Teke Yarımadası, muazzam bir tarihe ve doğal güzelliğe sahip olan Ölüdeniz ve Fethiye’ye ev sahipliği yapmaktadır. Ölüdeniz plajı 2006 yılında dünya genelinde yapılan bir yarışmada dünyanın en güzel kumsalı ödülüne layık görülmüştür.

Kelebek Vadisi

Koyak koyunda yer alan Kelebek Vadisi binlerce nadir kelebeğin yaz aylarında uğradığı oldukça güzel bir doğal güzelliktir. Bu nedenle dış etkenlere karşı Kelebek Vadisi devlet tarafından birinci derecede doğal SİT alanı olarak ilan edilmiş ve her türlü yapılaşmaya kapatılmıştır.  

Özellikle Bahar ve Yaz aylarında kozalarından çıkan kelebeklerin renk cümbüşüne tanık olan vadi, tahmin edilebileceği üzere bu özelliğinden ötürü bu ismi almış.

Tekne ve Yat turlarının popüler noktası olan Kelebek Vadisi Villa tatili sürecinizi muazzam bir tecrübeye dönüştürecek oldukça güzel bir turistik mekândır.

Bodrum Antik Tiyatrosu

Ülkemiz Klasik Çağ’dan kalma birçok antik yapı, şehir ve araç-gerece ev sahipliği yapmaktadır. Ege bölgesinin ilk çağlarda Yunan hâkimiyeti ve egemenliğinde olduğundan bölgede Antik Yunana ait birçok yapı bulmak mümkündür. Bu eserlerden en güzeli kimilerine göre Antik Bodrum tiyatrosudur. Bodrum’un merkezine yakın bir noktada bulunan tiyatro,  Bodrum-Turgut reis yolu üzerinde yer almaktadır.

Eğer ki villa tatilinize biraz tarih katmak isterseniz; Helen döneminden, Halikarnasos’tan kalan bu güzide eseri görmeye gidebilirsiniz. Antik Bodrum Tiyatrosu 13.000 kişilik kapasiteye sahiptir. Buna ek olarak tiyatro, Skene, Orkestra ve Kavea olmak üzere üç ana bölümden oluşmaktadır. Dönemine göre oldukça heybetli bir yapıdır.

Bodrum Kalesi

Ortaçağ boyu uzun yıllar aktif olarak bölgede varlığını sürdüren Saint Jean Şövalyeleri, kendi trafiklerini kontrol amacıyla 1406-1522 yılları arasında bu kaleyi kullanmışlardır.

Saint Jean Şövalyeleri tarafından kayalık bir yarımada üzerinde inşa edilen kale,  birçok kez Fransız, İtalyan, İngiliz, Alman ve İspanyol hükümdarlarının hükümranlığını kabul ettiği için birden fazla kuleye sahiptir ve bu kulelerin en yükseği 47,50 metredir. Kanuni Sultan Süleyman’ın Rodos seferi esnasında Türklerin eline geçen kale uzun yıllar boyu Türk hükümranlığı altında hayatına devam etmiştir ve etmektedir.

Lakin ziyaretçilerimize şunu söylemeliyiz ki şuan Bodrum Kalesi restore edilmiş haliyle ayakta durmaktadır.  Orijinal kale 1.Dünya savaşı sürerken İtilaf devletleri tarafından bombardımana tutularak harap edilmiştir.

Halikarnas Mozolesi

Yaklaşık 2400 yıl önce Kral Mausolos adına karısı ve kız kardeşi Artemisia tarafından Halikarnasos’ta yaptırılmış olan Halikarnas Mozolesi, dünyanın yedi harikasından biri sayılan devasa bir mezardır.

 Yüksekliği açısından bir çukur halinde bulunan mozole 242 metre yüksekliğinde bulunurken taban ölçüleri ise 32 x 38 m arasındadır. Kolonlarıyla Yunan mimarisini, piramit şeklindeki çatısıyla da Mısır mimarisini birleştiren, oldukça büyük boyutlardaki mezar, bu öneminden dolayı kendinden sonra gelen, aynı stildeki tüm yapılara mozole denmiştir.

İztuzu Plajı

Ülkemizin eşsiz güzelliklerinden biri olan İztuzu Plajı, Dalyan Boğazının denize karıştığı yerde bulunur. Ayrıca hemen arkasında sülündür Gölü de bulunmaktadır.

Dünya genelinde tatlı su ve deniz suyu arasında yer alan plaj olarak bilinir. Plajın uzunluğu yaklaşık 4,5 km uzunluğundadır. Ek olarak nesli tükenmekte olan kaplumbağalar; Caretta Caretta’lar bu bölgede üremektedir.

Bu nedenle bölgede sağlam tedbirler alınmaktadır. Plaja bu nedenle 08.00 ila 20.00 arasında ziyarete kapalıdır. Bunun yanında ziyaret saatlerinde gürültü yapmak ve kaplumbağalara temas etmek yasaklanmıştır.

Sarıgerme Plajı

Sarıgerme köyünde bulunan Sarıgerme plajı da ziyaret etmeniz gereken doğal güzelliklerden biridir. Villa kiralama hizmeti alırken buraya yakın bir villamızı seçerseniz plajın mavi ve berrak sularında yüzme imkânını elde edebilirsiniz.

Saklıkent Kanyonu

Muğla merkeze biraz uzak olsa da gidilen mesafeye değen oldukça güzel bir Kanyon olan Saklıkent, yerli ve yabancı milyonlarca turist tarafından her yıl ziyaret edilmektedir. Kanyonun suları dağların eteklerinden çıktığı için buz gibidir. Bununla beraber, bölgede raftık, doğa yürüyüşü gibi aktiviteler de yapılmaktadır.

Vira Villa olarak bizim tavsiyemiz Saklıkent Kanyonunda bir süre yürümeniz yönünde olacaktır. Ancak ıslak ve sivri kayalar nedeniyle çocuklara uygun değildir.

Yediler Manastırı

Bafa Gölü manzaralı her yıl binlerce turistin ziyaret akınına uğrayan, Milas'a bağlı Gölyaka köyüne hâkim Beşparmak Dağları'nda bulunuyor. Hz. İsa ve 12 havarisinin fresklerinin de bulunduğu Yediler Manastırı’na ulaşmak için yaklaşık 3 saatlik yolculuk yapmak gerekiyor.

Bölgede Alman arkeologlar tarafından bulunan mağaralar ise en eski insan tasvirlerini barındırıyor. M.S. 7.yüzyılda inşa edildiği bilinen yapıda manastır, kilise ve kale kalıntıları bulunuyor. Kapıkırı ve Gölyaka'daki alanlar ise Hıristiyanların kutsal mekânlarından kabul ediliyor

Kaunos Antik Kenti

Antik dönemlerin ticari olarak önemli liman kentlerinden biri olan Kaunos, zamanla denizin alüvyonlarla dolmasıyla liman özelliğini kaybetmiştir. Günümüzde kıyıdan hayli içeride kalmıştır. Tarihin babası Heredot'a göre Kaunos’lular Karia'nın yerli halkındandı ama kendilerini Giritli sayıyorlardı.

 Coğrafyacı Strabon da Kaunos'un tersanesinin ve ağzı kapanabilen bir limanının bulunduğunu yazıyor. Kenti ikiz kız kardeşi ile uygunsuz ilişki kurduğu için sürülen Mile tos’un oğlu Kaunos kurmuş. Arkaik, Klasik, Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerinde yoğun olarak yerleşim yeri olarak kullanılan kent, daha sonraları terk edilmiştir.

Dalyan'dan da görülebilen kaya mezarları ise MÖ 4. yy. yapılmış, daha sonraları Roma Dönemi'nde de kullanılmış. Lykia tipi mezarların içinde ölülerin üzerine yatırıldığı üçtaş yatak bulunmaktadır. Cephelerinde iki İon sütunu, sütunların üzerinde ise friz ve alınlıklar dikkat çekmektedir. Alınlıkların birinde aslan kabartmaları vardır.

Akkum Koyu

Yaz tatillerinin gözde yerlerinden Akkum Koyu, Muğla'nın Marmaris ilçesine bağlı Selimiye Mahallesinde bulunur. İlçe merkezine 45 kilometre uzaklıktadır. Koya ulaşmak için Selimiye’den sonra 2,5 kilometre daha gitmeniz gerekmektedir. Selimiye; sessiz, sakin ve bir o kadar keyifli havasıyla her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapar.

Tuzla Kuş Cenneti

Tuzla Kuş Cenneti, Bodrum İlçesinde bulunmaktadır. Bodrum'a 25 kilometre uzaklıktadır. İçerisinde 125 çeşit kuş türünün yaşadığı, Ege Denizi ile tatlı suyun birleştiği bu yer aynı zamanda flamingolara da ev sahipliği yapmaktadır.

Marmaris Kalesi

İyonlar döneminde (M.Ö. 1044) yapıldığına ve Büyük İskender döneminde de yenilendiğine inanılıyor. Ünlü tarihçi Herodot, Marmaris'te ilk surların, M.Ö. III. binde yapıldığını yazmıştır. Bu dönemde bir Karia kenti olan Physkos (Marmaris), Ege Denizi ve Akdeniz arasında bir geçiş noktasıdır.

 Kanuni Sultan Süleyman kaleyi 1522 Rodos seferi öncesinde tekrar yenilenmiş ve genişletilmiştir. Kale I.Dünya Savaşında büyük zarar görmüştür. Marmaris kalesi 1970’lere kadar barınma alanı olarak kullanılırken 1980-1990 yılları arasında restore edilerek 1991 yılında müze haline getirilmiştir.

 Kalenin 7 tane kapalı alanı var. Bunlarda 2 tanesi arkeoloji salonu ve 1 tanesi de etnografya salonu olarak düzenlenmiş durumda. Kalan bölümler ise sanat galerisi ve depo olarak kullanılmakta. Marmaris Arkeoloji Müzesi, Marmaris Kalesi'nde hizmet vermektedir.

Milas Müzesi

1987 yılında ziyarete açılan müze 1,5 dönümlük bahçe içindeki yaklaşık 400 metrekare genişliğinde iki katlı binadadır. Teşhir salonunda Stratonikea kazılarında bulunan altın eserler, Iasos kazılarında bulunan pişmiş toprak kandiller, Milas ve çevresindeki kazılardan buluntular, heykeller, heykel başları sergilenmektedir. Müzenin bahçesi de açık sergi alanı olarak kullanılmaktadır.

Beçin Kalesi

Milas–Ören karayolunun 5. kilometresinde, Milas Ovası'na hâkim yaklaşık 210 metrelik düz doruklu bir tepenin üzerindedir. Kalenin bulunduğu yamaçta antik döneme ait kalıntılar bulunmuş. Bulunan mezar yapıları, bölgenin nekropol olarak kullanıldığını göstermiştir.

Kalenin kuzeyinde Eski Tunç dönemine ait bir çocuk mezarına rastlanmıştır. Bölgenin MÖ 3000'lerde aktif olarak kullanıldığı tahmin edilmektedir. Beçin Kalesi’nin adı, Barçın, Peçin günümüzde ise Beçin olarak kullanılmaya başlanmış

Muğla Villa Kiralama Siteleri

Villa tatili için en önemli ayrıntılardan birisi de güvendiğiniz firma yani işlem yaptığınız sitedir. Eğer ki villa kiralama hizmeti aldığınız site sizi dolandırmak için kurulduysa veya sektöre hakim bir site değilse bunun karşılığında büyük sıkıntılarla baş başa kalabilirsiniz.

Dolayısıyla güvendiğiniz sitenin güvenilirliğini test etmeniz gerekecektir. ViraVilla.com bu konuda sizlere oldukça yardımcı olmaktadır. Müşteri hizmetlerimizi aradığınız anda ulaşabilir bu sayede herhangi bir sorununuz varsa çabucak çözebilirsiniz.

Birçok villa kiralama sitesi kendi web sitesinden kendinde gururla bahseder. Ancak bu farklı bir duruma da delalet olabilir. Bu yüzden web sitesini başka merciiler aracılığıyla araştırmanızda soruşturmanızda büyük fayda vardır.

Villa Kiralarken

ViraVilla. com’dan veya başka bir mecradan villa kiralama hizmeti alacak olan misafirlerimizin mutlaka güvenilir ve bu alanda uzman kiralama şirketleri ile işlem gerçekleştirmelerini önermekteyiz. ViraVilla olarak uzun zamandır Ege ve Akdeniz’de villa kiralama hizmetini sizler için en güvenli şekilde sunmaktayız. TURSAB onaylı villa kiralama sitemiz müşteri memnuniyetini en ön cepheye koyan bir anlayışla yönetilmektedir.

Dolayısıyla, villa kiralarken veya kiraladıktan sonra yaşayacağınız her bir sorun en yakın zamanda çözülür.

Ancak ister bizimle çalışın ister başka bir firmayla güvenliğiniz için villa kiralama hizmeti alırken sizlerin dikkat etmesi gereken bazı hususlar vardır. Dikkat edilmesi gereken konuların başında villa konumu gelmektedir. İlk kez kiralanacak bir villanın özellikleri ve konumu hakkında pek bilgi sahibi olmamak oldukça normaldir. Kiralamayı gerçekleştirmeden önce mutlaka villanın konumu ve ihtiyaç duyulan mağaza ve dükkânlara uzaklığını kontrol etmekte fayda vardır.

 Eğlence merkezleri ve sahile yakınlığı da tercih sebebi olmak ile birlikte villa kiralamakta önemli hususlar arasında yer almaktadır. Bu lokasyonlara uzak olması gerek ulaşım için ekstra zaman gerekse ekstra ücret ödemek anlamına gelecektir.

 Villa kiralama hizmeti alacak misafirlerimizin dikkat etmesi gereken önemli bir diğer husus ise dolandırıcılardır. Önceden kiralama ödemesini yapılması şartı ile hayali villa kiralayarak birçok insan geçtiğimiz yıllarda birçok kez dolandırıldı. Bu duruma mahal vermemek için paranın sadece bir kısmını isteyen firmalarla çalışılmalı ve özellikle şikayetvar.com gibi sitelerden detaylı araştırması yapılmalıdır.

Hemen Ara!
WhatsApp Destek!
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Tarihi:
Konaklama Tutarı :
Elektirik Ücreti :
Temizlik Ücreti :
Toplam Tutar :
Ön Ödeme :
Girişte Kalan :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış