Ölüdeniz Uygun Konaklama Seçenekleri- Viravilla.com
Ölüdeniz Uygun Konaklama Seçenekleri

Fethiye’nin en popüler tatil yerleşkesi hiç kuşkusuz ölüdenizdir. Ölüdeniz aslen küçük bir kasaba olmaktadır. Şehir merkezine neredeyse 13 kilometre mesafede olan bu kasaba, Türkiye’nin ve tabii ki Avrupa’nın en ünlü tatil bölgesidir. Avrupa’da Ölüdeniz, Blue Lagoon olarak da anılmaktadır. Peki nedir Ölüdeniz’i Ölüdeniz yapan?

Tabii ki masmavi, cam gibi denizidir. Kuş bakışı bakıldığında Ölüdeniz Plajı’nın doğa ile nasıl iç içe olduğunu görebilirsiniz. Plajın etrafı villa kiralamak için uygun tatil konutları ile çevrelenmiştir. Bazı konutlar direkt olarak orman ile beraberdir. Bir takım konutlar ise plaja 5 adım mesafededir. Bu bakımdan denizi, ormanı ve konaklama seçenekleri Ölüdeniz’in başlıca özellikleri arasındadır.

Ölüdeniz’in Diğer Tatil Beldelerinden Farkı

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere Ölüdeniz’e yukarıdan, kuşbakışı bir şekilde baktığınızda orman ile iç içe olduğunu anlayabilirsiniz. Fakat daha dikkatli bakarsanız, Ölüdeniz’in iki bölümden oluştuğunu anlayabilirsiniz. İlk bölüm, Ölüdeniz’in denize doğru bakan kısmıdır. Bu kısma ‘’Belcekız’’ ismi de verilmektedir. Uzun ve plaj boyunca uzanan bir kumsala sahip olmaktadır. Kumsalın arka tarafı villa kiralamak için konutlarla çevrilidir.

İkinci kısım ise doğal bir harika olan lagün kısmıdır. Lagün, literatürde deniz kulağı olarak da geçer. Okyanus ya da deniz gibi büyük hacimli su kütleleri bağlantısı olan göllerdir. Bu göller genelde sığ bir şekildedir. En büyük özellikleri ise denizin dalgası bu lagünlere en çok etki eder. Kum ve çakıl gibi katı maddeler burada toplanır. Toplanıldığı alanlara ise ‘’set’’ adı verilir. İşte Ölüdeniz’i diğer tatil beldelerinden ayıran kısım, lagündür.

Lagün sayesinde Ölüdeniz’de muhteşem bir yüzme yeri açılır. Ölüdeniz’in suyu ne kadar dalgalı ne kadar fırtınalı olursa olsun lagünde su devamlı sakindir. Turistler genel itibari ile lagün etrafında ve kumsalında toplanırlar. Burada denize girebilmek için sabahtan gelip şezlonglarını yerleştirirler. Turistler bu durumun farkında olarak lagüne yakın yerlerde veya oraya bakan, manzaralı bir konumda villa kiralamak için eylemlerde bulunurlar.

Ölüdeniz’in İçinde Konaklama

Ölüdeniz’de veya plaj kesimlerinde hiç ama hiç normal konut göremezsiniz. Konutların hepsi ya pansiyon ya otel ya da villadır. Villalarda zaten kiralık villalardır. Bu bakımdan Ölüdeniz’e gittiğinizde tatil konutu bulmanız hiç zor olmaz. Adımınızı attığınız yer zaten günlük veya haftalık kiralanabilecek konutlardan oluşmuştur. Bu durum turistlerin tatillerindeki zevklerini iki katına çıkarır. Sabah uyandıklarında denize merhaba derler.

Gece gezmek istediklerinde Ölüdeniz’in şahane sahil kenarında turlarlar. Alışveriş yapmak istediklerinde merkeze dakikasında ulaşırlar. Dışarı çıkalım, güzel bir restoranda yemek yiyelim dediklerinde evlerinden iki adım öteye gitmeleri yeterli olur. Yani anlayacağınız üzere villa kiralamak için tatil konutları ile sosyal yaşam alanı iç içedir.

Dünyanın En İyi 5 Plajından Biri; Ölüdeniz Plajı

Dünya istatistik örgütü tarafınca hazırlanan anketler ve araştırmalar sonunda elde edilen veriler gösteriyor ki Ölüdeniz Plajı, dünyanın sayılı 5 plajından bir tanesi. Bu verinin ortaya çıkmasındaki en büyük sebep, Ölüdeniz’in turkuaz renkli berrak suyudur. İnci tanesi kumları, harika hava şartları, sakin geçen rüzgar dönemleri ve doğanın sesi de bunlara etkidir.

Ölüdeniz’in böyle bir sıralamada yer almasının nedeni sadece plajı ve havası değildir. Coğrafi bir şekilde incelendiğinde Ölüdeniz’in bir vadi olduğunu rahatlıkla anlayabiliriz. Etrafı sıra dağları ile çevrili olan bu vadi, yazın sıcaklığını minimal bir seviyede tutarken kışın soğukluğunu vadinin alt kesimdeki yerleşkelerine yansıtmaz. Bunun yanında Ölüdeniz’in tarihi bir dokusu olduğunu da unutmamak gerekir. Bölgenin tarihi, Likyalılara kadar dayanmaktadır. Öyle ki etnografik eserlerde tarih belli edilmiş ve Likyalıların bölgeye ‘’ışık ve güneş’’ demişlerdir. Orta çağ sahnesinde de yer alan Ölüdeniz, ‘’Uzak Diyar’’ olarak anılmıştır.

Ölüdeniz’de Kelebekler Vadisi

Ölüdeniz’de villa kiralamak ve devamında şahane yapıtlarına intikal etmek istiyorsanız o zaman buyurun yazımıza! 8 Şubat 1995’de doğal SİT alanı ilan edilen ve bölgede hiçbir insan mimarisi bulunmayan yerden bahsedelim. Kelebekler Vadisi, Fethiye’nin gözde tatil noktası. Ölüdeniz’in sınırları içinde yer alan bu bölge, 350 metre uzunluğundaki sert kayalıklarla çevrelenmiştir.

Bölgenin en büyük özelliği ise endemik canlı türlerinin ekosistemine sahip oluşudur. Adından da anlayacağınız üzere milyarlarca kelebeğe ve binlerce kelebek türüne ev sahipliği yapmaktadır. Dünya Mirası, dediğimiz miraslarımızdan bir tanesidir. Babadağ eteklerinde bulunan bu bölgeye ulaşım deniz yoluyla gerçekleşmektedir.

Kelebekler vadisinin tam içinde villa kiralamak mümkün değildir. Dediğimiz gibi doğal bir SİT alanı haline gelmiştir. Bu alanın ilan edilmesindeki en büyük neden kelebek türleri olacağı gibi tarihidir. MÖ 4. Yüzyıla kadar Kelebekler Vadisinin tarihi uzanmaktadır. Tıpkı Ölüdeniz’de olduğu gibi bölgenin hakimi Likyalılar olmuştur. Ve buraya ‘’Perdica’’ ismini vermişlerdir.

Gemiler Adası

Ölüdeniz’in batı yamacında kalan Gemiler Adası, yaklaşık olarak Ölüdeniz Merkeze 7 kilometre mesafededir. Adanın en büyük özelliği, Bizans ve Roma devrinden kalan anıtlardır. Milattan sonra 5. Yüzyıla kadar uzanan tarihi ile turistlerin çokça dikkatini çekmektedir. Bölgede roma devrinden kalan depo, sarnıç ve kilise gibi yerleri görebilirsiniz.

Ölüdeniz’in Kaya Mahallesi’nden gidilen ada yolu, Gemiler Koyuna da çıkar. Bu koy, zeytin ve çam ağaçları ile çevrelenmiştir. Koyun Hristiyanlık için de ayrı bir önemi vardır. Denizler Azizi olarak da bilinen Nicholas, bu koyda yaşamıştır. En azından yapılan araştırmalar ve çıkarılan kalıntılar bizlere bunu söylemektedir. Bölgeye yakın olan Kaya Mahallesi’nde villa kiralamak ise oldukça tercih edilen bir seçenektir.

Ölüdeniz’de Yapılabilecek Aktiviteler

Muğla’nın göz bebeği Ölüdeniz’de yapılabilecek aktiviteler ise oldukça çeşitlidir. Sadece doğal harikaları ile değil, insan eli değmiş muazzam özgürlükteki aktiviteleri ile turistlere harika günler sunan Ölüdeniz’in aktivitelerinden gelin biraz bahsedelim. İlk olarak Ölüdeniz Plajı içine girmekten ve serin suyunda dakikalar geçirmekten söz edelim. Ölüdeniz’in en meşhur eylemlerinden bir tanesi hiç kuşkusuz plajında yüzmek, kumunda dolanmak ve sahil boyu fotoğraf çekinmektir.

Onun harici Kelebekler Vadisi’ne gitmek ve oradaki anlarınızı ölümsüzleştirmek de Ölüdeniz’de yapılabilecek aktiviteler arasına yazılabilir. Bu klasikleşmiş aktivitelerin yanında öyle bir aktivite vardır ki Ölüdeniz’de olduğunuzu her dakikasında hissederseniz. Sanırım neyden bahsettiğimi biliyorsunuz. Tabii ki paraşütle atlamadan bahsediyoruz.

Nefesleri Kesen Ölüdeniz’de Paraşütle Atlama!

Babadağ eteklerinde kurulan bir bölgeden bahsediyoruz. Bu şehrin içinde yapacaklarımız bittiyse dağın zirvesine çıkmaya ne dersiniz? Babadağ’ın paraşüt alanı, tam olarak tepeden denize 2000 metre mesafededir. Bu noktadan paraşütle Ölüdeniz’in sahil kenarlarına inmek istemez misiniz? O zaman gelin Ölüdeniz’de villa kiralamak sonrası paraşütle atlama konusunda sizleri bilgilendirelim.

Babadağ eteklerine kadar arabayla veya merkezde bulunan tur otobüsleri ile çıkabilirsiniz. Fakat uyarıyoruz sıkı giyinmeyi unutmayın. Bahar aylarında Babadağ zirvesi biraz soğuk olacaktır. Hem oradan paraşütle indiğinizi de düşünürsek hastalanmak istemeyiz. Zirvede paraşüt alanı ve uzmanlar sizleri karşılayacaktır. Bir takım soruları cevapladıktan sonra paraşüt sırasına girebilirsiniz.

Sıranız geldiğinde uzman personeller sizleri hazırlayacaktır. Gözlüğünüzü, kaskınızı, iplerinizi mükemmel bir şekilde taktığınızdan emin olacaklardır. Daha sonra zirvenin kenarından sizlerle beraber uzman paraşütçü, aşağı doğru süzülecektir. Fazla ivme kazanmadan paraşüt açılacaktır. Paraşüt açıldıktan sonra narin hareketlerle aşağı ineceksinizdir.

 İsterseniz bu anı ölümsüzleştirmek için tripod ile öz çekim yapabilirsiniz. İnme konusunda korkunuz varsa ise dert etmeyin. Uzman personel insanların az bulunduğu bir bölgeyi seçecek ve oraya paraşütü indirecektir. İnerken hafif hareketlerle ve adeta daire çizer gibi inecektir. Hafif bir şiddetle inecek ve sonrasında tekrar paraşütle atlamak isteyeceksiniz.

Ölüdeniz’de Safari

Ölüdeniz’de villa kiralamak amacıyla gelen ve sonrasında jeep ile safariye çıkan birçok turist vardır. Safari, Ölüdeniz’in en popüler eylemlerinden bir tanesidir. Günlük olarak kalkan jeepler ile müthiş bir tur ayarlamanız ise çok basittir. Ölüdeniz’de bulunan birçok yer, sefer düzenlemektedir. Genelde seferleri kaldığınız otel veya pansiyon resepsiyonları da halledebilmektedir.

Babadağ eteklerinden başlayıp orman yolu boyunca düzenlenen bu seferlere yediden yetmişe birçok insan katılmaktadır. Fethiye’de Uygun Konaklama Seçenekleri başlığında bahsettiğimiz üzere Fethiye Antik Kentlerine bu safari araçları ile de ulaşabilir ve gezebilirsiniz. Safarinin ne ölçüde olacağı tamamen firmaya kalmıştır.

 

Hemen Ara!
WhatsApp Destek!
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Tarihi:
Konaklama Tutarı :
Elektirik Ücreti :
Temizlik Ücreti :
Toplam Tutar :
Ön Ödeme :
Girişte Kalan :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış