Kış Aylarında Villa Kiralamanın Avantajları - Viravilla.com
Kış Aylarında Villa Kiralamanın Avantajları

Kış aylarında villa kiralama, oldukça avantajlıdır. Bunun başlıca sebebi arz ve taleptir. Kışın tatil bölgelerine gelen turist sayısı bir hayli azalmaktadır. Bu sebeple villa sahipleri, konutlarının fiyatlarını normalin altına çekerler. Yaz turizmi için villaları tercih edenler için bir farklılık yaratmasa da kış turizmi için bu durum adeta bir fırsat niteliğindedir.

Kışın villaları kiralayarak çok daha uygun fiyatlı bir tatile erişebilirsiniz. Ailenizle ve sevdiklerinizle villanızda doyasıya vakit geçirebilirsiniz. Kış ayında villa kiralamanın bir diğer avantajı ise sınırlı günün olmayışıdır. Villada konaklamanız gereken minimum veya maksimum süre sıkıntısı yoktur. Olsa bile çok nadir karşınıza çıkar. Bütçenize göre istediğiniz kadar villanızda konaklayabilirsiniz.

Kış aylarında villa kiralama için kışlık villaları kontrol edebilirsiniz. Kışlık villalar, normal villaların aksine ekstra özelliklere sahip olarak karşınıza çıkacaktır. Bu özelliklerden bir tanesi de ısıtmalı havuzdur. Her villada bulunmayan bu özellik, yaz turizminin özlenen aktivitesi yüzmeyi kışın da gerçekleştirebilmenize olanak sağlar. Size özel olarak hazırlanmış kışlık villaların havuzunda dilediğiniz kadar yüzebilirsiniz.

Üstelik bütçenize ve çevrenizin genişliğine göre havuzu büyük olan villaları tercih edebilirsiniz. Normalden çok az bir bütçe artışıyla tutabileceğiniz kışlık villalarda ısıtmalı bir şekilde kulaç atabilirsiniz. Villanın havuzu sizin isteğinize göre ısıtıldığından sıcaklık ayarı da tamamen size kalmıştır. İsteğiniz üzerine sıcaklığı azaltıp arttırabilirsiniz.

Kışlık Villaların Özellikleri

Kış aylarında villa kiralama için öncelikle villamızın özelliklerine iyi hakim olmamız gerekmektedir. Bir kışlık villada olmazsa olmaz şeylerden bir tanesi manzaradır. Manzara, villa için çokça önemlidir. Çünkü villamızın denize yakın bir konumda olması çok mühim değildir. Kışlık villalarda denize yakınlıktan çok manzara göz önünde bulundurulmalıdır.

Villamızın konumunu hallettiğimize göre iç özelliklerine geçebiliriz. Villada mutlaka bir şömine yer almalıdır. Kışın şömine, ailenizle veya sevdiklerinizle daha kaliteli zamanlar geçirmenize olanak sağlar. Kızıl ateşin altında oturarak sohbetinize ayrı bir atmosfer katacağı kesindir. Usul usul yağan kar tanelerini şömine altında izlemek, mutlaka her kışlık villada yapılması gereken bir eylemdir.

Kışlık villalarda bulunması gereken en büyük özellik ise hiç kuşkusuz ısıtmalı havuzlardır. Kış aylarında villa kiralama maksadıyla hemen her baktığınız konutta bulabileceğiniz bu özellik, kışlık villaların olmazsa olmazlarından bir tanesidir. Havuzlar, villanın dışında veya içinde yer alabilir. Ve müşterinin isteğine göre önceden ısıtılır.

Her gün için ayrı bir ısınma bedeli ödersiniz. Fakat fırsatları yakalayıp, erken rezervasyon imkanlarından faydalanıp bir villa tutarsanız; ısıtmalı havuzlu villaları çok daha makul fiyatlara tutabilirsiniz. Isıtmalı havuzlar aileler için özellikle düşünülmüş, çocukların rahatlıkla ve güvenle tatil keyfi sürebilmesi için korunaklı olarak tasarlanmışlardır.

Kışlık Villa Seçerken Neye Dikkat Etmeliyiz?

Kış aylarında villa kiralama, bazı hususlar dikkate alındığında oldukça basittir. Bu hususlardan ilki; kaç kişi konaklayacağınızdır. Kışlık villalar en az iki kişilikli olmak kaydıyla on iki kişiye kadar bir kullanım kapasitesi sunabilmektedir. Bu kış tatili nedenle villanızı seçmeden önce kapasitenizi göz önünde bulundurmalısınız. İki kişi iseniz balayı villaları adı altında geçen kışlık villalara göz atabilirsiniz. Eğer geniş bir aileniz veya arkadaş grubunuz varsa, o zaman çok kapasiteli kışlık villalardan yana tercihinizi kullanabilirsiniz.

Kışlık villalar tercih edilirken yapılan en büyük hatalardan bir tanesi, evcil hayvanların göz ardı edilmesidir. Maalesef her villa, evcil hayvan kabul etmez. Bu durum kış aylarında villa kiralama için de geçerlidir. Evcil hayvanınızla beraber keyifli bir tatil yapmak istiyorsanız, evcil hayvanları kabul eden kışlık villalara bakmalısınız. Bu tür villaların bahçeleri geniş olmakla beraber, patili dostlarınızın rahatlığı için hususi olarak tasarlanmıştır.

Tatil severler tercihlerinde konumu da çoğu zaman es geçmektedir. Mevsimin kış olduğu asla ama asla akıldan çıkarılmamalıdır. Öyle ki manzara için özellikle de daha kuzeye kesim bölgelerde villa tercihi olumsuz geri dönüş alabilir. Bunun için villanızın nerede bulunduğuna dikkat etmelisiniz, etrafındaki dağların yerleşimine bir göz atmalısınız. Bunun dışında villanızın şehir merkezine olan uzaklığını bilmeden asla tutmamalısınız. Bir aracınız yoksa kış aylarında villa kiralama için merkeze yakın olan bölgelerde konutları değerlendirmelisiniz. Aksi taktirde kışın bir yerden bir yere gitmeniz çok zor olacaktır.

Kış Aylarında Villada Yapılabilecek En Güzel Aktiviteler

Kış aylarında dışarı çıkmak ve gezmek pek mümkün değildir. Akdeniz bölgesinde kalan tatil bölgelerinde durum tam olarak böyle olmasa da her zaman dışarıda vakit geçirmemiz ve konuta adım atmamamız villanın özelliklerine gölge düşürür. İyi bir tatil deneyimi iki türlü olmalıdır. Bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfederken, ailemize ve sevdiklerimize villamızda gereken vakti ayırmalıyız.

Kış aylarında villa kiralama ile tuttuğunuz konutta sevdiklerinizle çeşitli aktiviteler yapabilirsiniz. Bunlardan ilki jakuzilerin kullanılmasıdır. Jakuziler, seçtiğiniz kiralık villada opsiyonel olarak bulunan bir üründür. Eğer ki bütçeniz el veriyorsa mutlaka jakuzi bulunan kışlık villaları tercih etmelisiniz. Jakuzilerde vakit geçirerek yorgunluğunuza, stresinize, sinirinize elveda diyebilirsiniz. Bunun yanında jakuzi, vücudunuzun kas ve kemik yapısına da iyi gelecektir. Hidroterapi ile kaslarınız gevşeyecek, ruhen huzura kavuşacaksınız.

Diğer bir aktivite ise sauna olacaktır. Tıpkı jakuzilerde olduğu gibi sadece belli başlı villalarda bulunabilen sauna, kış aylarında villa kiralama dediğimizde kesinlikle es geçmemeniz gereken bir deneyim olmalıdır. Saunada istediğiniz gibi oturabilir hatta yatabilirsiniz. Sauna, kışın soğuk günlerinde sizlerin ilacı olacaktır.

Yapabileceğiniz bir diğer villa aktivitesi ise mangal olacaktır. Birçok kışlık villanın bahçesinde barbekü bulunur. Sevdiklerinize villanızda bir ziyafet çekebilirsiniz. Bir deniz, göl veya orman manzarası eşliğinde etlerinizi dizerken keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. Hiç şüphesiz mangal, kışın villada yapılabilecek en güzel aktivitelerden bir tanesidir.

 

Hemen Ara!
WhatsApp Destek!
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Tarihi:
Konaklama Tutarı :
Elektirik Ücreti :
Temizlik Ücreti :
Toplam Tutar :
Ön Ödeme :
Girişte Kalan :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış