Patara Kiralık Villa Tatili- Villa Kirala- Viravilla.com
Patara Kiralık Villa Tatili

Patara Kiralık Villa Tatili

Patara, Türkiye’de gezip görebileceğiniz en mükemmel tatil yerleşkelerinden bir tanesidir. Kalkan merkezli bulunan bu bölge, her yıl binlerce turistin akınına uğramaktadır. Yerlisinden yabancısına kadar birçok tatil severin uğramadan geçemeyeceği Patara, konaklama seçenekleri ile de gözlerimizin pasını siliyor. Öyle ki Patara kiralık villa tatili diye internette ufak bir arama yaptığınızda karşınıza bin bir çeşit konut çıkıyor. Sizlerin yapması gereken tek şey ise bütçenizi ayarlayıp içlerinden bir tanesini seçmek oluyor. Patara’da doyasıya bir tatil yapmak istiyorsanız yapmanız gereken tek şey binlerce seçeneğin içinden bir tanesini görmek ve kimse tutmadan konutu tutmak olacaktır.

Patara’da Gezilecek Yerler

Antalya’nın Kalkan mevkiinde yer alan Patara; kumuyla, deniziyle, koylarıyla, ormanlarıyla kısacası tüm doğal güzellikleri ile görülmeye değen mekanlar arasında ilk sırada yer alıyor. Üstelik sadece doğal güzellikleri ile değil, Patara kiralık villa tatili için bölgeye tarihi ve kültürel değerlere bakmak için de şahane bir yer. Adım attığınız her yer ayrı bir kültürel değer taşıyor. Bu yüzden sizlere tavsiyemiz, Patara’ya geldiğinizde yanınızda bir rehber bulundurmanız olacaktır. Bu kadar geniş çaplı bir bilgi birikimini ancak ve ancak rehberler yardımıyla öğrenebilirsiniz. Peki Patara’da gezilecek yerler nelerdir? Gelin bu sorunun cevabını sizlere verelim!

En Eski Meclis Binası

Patara, Likya’nın başkenti olarak bilinir. Bu bakımdan Likyalıların başkentlerine kültürel ve tarihi miras bırakmamalarını düşünmek yanlış olur. En büyük tarihi Likya değerlerinden bir tanesi Patara Antik Kentinde yer alan meclis binasıdır. 17. Yüzyılın önemli yazarlarından biri olan Montesquieu, Yasaların Ruhu adlı eserinde bu binayı ‘’Antik Dünyanın En Mükemmeli’’ olarak tasnif etmiştir.

Hiç kuşkusuz Patara kiralık villa tatili yaparken bu binayı görmeden gitmemelisiniz. Milattan önce ikinci yüzyılda Amfi tiyatronun karşısına inşa edilen bu bina, eskisi kadar olmasa da ihtişamından ödün vermiyor. 20 sıralı 1400 kişilik olan bu binayı ziyaret ederek unutamayacağınız anıları biriktirebilirsiniz.

Antik Deniz Feneri

Milattan sonra 65 yılında inşa edilen Patara’nın deniz feneri, dünyanın bilinen en eski deniz fenerlerinden biridir. Roma İmparatoru Neron emriyle tamamlanan bu fener, ne yazık ki hem doğal hem de beşeri sebeplerden dolayı ayakta durmuyor. Fakat Türkiye, deniz fenerini restore etmek için girişimlerde bulunuyor. Son halini görmek isterseniz Patara kiralık villa tatili için güzel bir gezinti olacaktır.

Bezirgan Yaylası

Kaş ilçe sınırlarında bulunan Bezirgan Yaylası, bölge sakinler için önemli bir değere sahiptir. Buranın yüksekliği denizden tam 500 metre yukarıdadır. Bezirgan Yaylası’nın bu kadar rağbet görme nedenleri de işte bu yükseklikte saklı. Çünkü Antalya’nın sıcak ve bunaltıcı günlerinde bu yayla, serin ve temiz havasıyla bölge sakinlerini büyülemektedir. Sadece bölge sakinleri değil, turistler de bunaltıcı sıcaktan kurtulmak için Bezirgan Yaylası’nda vakitlerini geçirmektedir.

Bezirgan Köyü’nde bulunan bu yer, çokça bereketli bir konumda yer almaktadır. Bölgenin zamanında bir gölet olduğuna inanılır. Bu düşüncenin nedeni ise ovanın oldukça düz olmasıdır. Yerleşkenin diğer bir özelliği ise tahıl ambarı oluyor. Tarihi tahıl ambarına sahip olan bölge, Likya mimarisinden etkilenmiştir.

Üstelik etrafta bulunan kiralık villalar veya konutlar da bu mimariye sadık kalmıştır. Bezirgan Köyü ile bütünlük elde edebilmek için bölgedeki konutlar nostaljiye ve kültüre ayak uydurmuştur. Patara kiralık villa tatili maksadıyla bölgenin bir hayli yakınında bulunan İslamlar Köyü’nü tercih edebilirsiniz. Tarihi dokuyu korumaları yönünden tutacağınız bu konutlar da sizlere istediğinizi verecektir.

Patara’da Konaklama

Antalya’nın en zengin konaklama seçeneklerine sahip olan bölge, her bireyin isteğini karşılayabilecek kapasitedeki villaları ile göz dolduruyor. Otel ve pansiyon gibi seçenekler de olsa turistlerin yegane tercih ettikleri konutlar villalar oluyor. Villaların sahip olmuş olduğu konfor, lükslük ve özgürlük bu tercihlerin yapılmasında büyük bir rol oynuyor.

Patara’da Balayı Villası İsteyenlere

Patara kiralık villa tatili için çiftiniz ile geliyorsanız, balayı villalarını mutlaka göz atmalısınız. Patara, balayı villaları denildiğinde ilk akla gelen bölgelerden bir tanesidir. Sonsuz seçenek arasından bir tanesini alarak tatilinizi şahlandırabilirsiniz. Ve bu tercihlerinizden bir tanesi Villa Çakıl 2 olabilir. Villa Çakıl 2, Patara mevkiinde bulunan oldukça konforlu bir villadır.

Korunaklı veya muhafazakar villa konseptine de bir hayli uygun olan bu villa, hayallerinizdeki tatil konutu olacaktır. Otantik dokusu ve modern mobilyaları ile size müthiş bir tatil imkanı veren bu villayı mutlak suretle tercih etmelisiniz. Üstelik Villa Çakıl 2, çekirdek ailelere de uygun olan bir konuttur. Aileler, Patara kiralık villa tatili tercihi olarak Villa Çakıl 2korkmadan tutabilirler. Villanın adresine https://www.viravilla.com/villa-cakil-2 linkinden ulaşabilirsiniz.

Jakuzili Villa İsteyenlere

Tatilini doya doya yaşamak isteyenler buyurun yazımıza. Villa Moonlight, jakuzisi ve saunası ile sizlere harika bir tatil deneyimi sunuyor. Çift kişilikli olması ile balayı villası konseptine de uygun olan bu konut, her yaş grubuna hitap ediyor. Üstelik Villa Moonlight’ın özellikleri bunlarla da sınırlı değil. Villanın bir diğer özelliği ise manzarası. Uzaktan deniz manzaralı olan bu konut, misafirlerini en mükemmel şekilde ağırlamakta. Villanın saunasına ve tabii ki yatak odasında bulunan çift kişilikli jakuzisine göz gezdirmek isterseniz https://www.viravilla.com/villa-moonlight#gallery-30 bağlantısına tıklamanız yeterli olacaktır.

Patara’da Deniz Manzaralı Villa İsteyenlere

Patara kiralık villa tatili, deniz manzaralı villalarda bir başka. Her gün turkuaz renkli, uçsuz bucaksız denize bakarak uyanmak tüm sinirinizi ve stresinizi atmanızda yardımcı olacaktır. Villa Halley, isteklerinizi karşılayacak yegane villa olacaktır. Geniş bahçesi, çitlerle çevrilmiş olan duvarları, modern mobilyaları ve tabii ki yatak odasında yer alan jakuzisi ile ailenizle tatil yapmak için mükemmel bir seçenek olacaktır. https://www.viravilla.com/villa-halley

Hemen Ara!
WhatsApp Destek!
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Tarihi:
Konaklama Tutarı :
Elektirik Ücreti :
Temizlik Ücreti :
Toplam Tutar :
Ön Ödeme :
Girişte Kalan :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış