Tatil Programı Nasıl Yapılır?
Tatil Programı Nasıl Yapılır?

Tatil Programı Nasıl Yapılır?

Tatil yapmanın ilk evresi, bir program hazırlamaktır. Hazırlanan tatil programı ile daha planlı adımlar atılır. İyi bir tatil planı sizlere hem maddi konuda hem de zaman konusunda avantajlar sağlar. Sevdiklerinizle beraber kusursuz bir tatil yapmak istiyorsanız kendinize mutlaka bir şema çizmelisiniz. Peki tatil planı veya programı nasıl yapılır? Gelin bu sorunun cevabını verelim.

Tatil Yapmak İstediğiniz Bölgeyi Netleştirin

Tatil için eksiksiz bir program yapmak istiyorsanız öncelikle gitmek istediğiniz yere karar vermelisiniz. İster tek başına isterseniz de sevdikleriniz ile gidin tatil yeriniz belli olmadan tek bir adım dahi atamazsınız. Burada iki seçenek karşınıza çıkacak. İlki; tatili yurt dışında yapmaktır. İkincisi ise tahmin edeceğiniz üzere yurt içidir.

Tatil programı yaparken ister yurt dışı olsun ister yurt içi olsun bir amaç gütmelisiniz. Kendinize “ben ne tatili yapmak istiyorum?” sorusunu yöneltmelisiniz. Deniz, kum ve güneş üçlüsünü mü deniyim etmek istiyorsunuz, kültür turu mu yapmak istiyorsunuz yoksa çeşitli yöresel lezzetler mi tatmak istiyorsunuz buna karar vermelisiniz. Amacınıza göre gideceğiniz şehirler farklılık gösterecektir.

Seçtiğiniz Bölgenin Araştırmasını Mutlaka Yapın

Diyelim ki yurt içinde tatil zevkini tatmak istiyorsunuz. Ve amacınız; ailenizi de alıp berrak denizi ve altın renkli kumu tecrübe etmek. O zaman programınızı Akdeniz ve Ege bölgeleri etrafında şekillendirmelisiniz. Antalya, Muğla ve Balıkesir gibi şehirler bu amaç doğrultusunda mükemmeldir. Bu şehirlerden Antalya’yı seçtiğinizi düşünelim. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin akınına uğrayan Antalya, pek çok tatil severin tatil programı yaparken ilk yer verdiği şehirlerden biridir.

Antalya ile alakalı dikkatli bir araştırma yapmalısınız. Hangi bölgeleri gezilmeye değerdir, nerelerde konaklanabilir, ne yenir ne içilir, tarihi ve kültürel eserler var mıdır gibi araştırmalar şehir üzerinde gerçekleştirmelisiniz. Amacınız sadece kum-deniz-güneş üçlüsünden oluşsa dahi bu gibi bilgiler sizleri her daim bir adım öteye taşır. Tatil telaşı ile çok para harcamadan önceden öğrendiğiniz bilgiler sayesinde konforlu bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Güzergâhı ve Ulaşım Seçeneklerini Değerlendirin

Tatil amacımızı, şehrimizi belirledik. Araştırmamızı da pekala yaptık. Tatil programı için sıra ulaşıma geldi. İlk olarak bulunduğunuz yerden gitmek istediğiniz yere kadar bir rota oluşturun. Bunu çeşitli telefon uygulamalarından yapabilirsiniz. Daha sonda hangi araç ile yolculuk yapacağınıza karar verin. Eğer yolculuğunuzu hususi aracınız ile yapmıyorsanız bilet alacağınız otobüsün veya uçağın müsaitlik durumunu kontrol edin.

İstediğiniz tarihler arasında araç bulmakta zorlanıyorsanız daha farklı firmalardan yana şansınızı deneyebilirsiniz. Yine bulamazsanız bir, iki gün sonrasına veya öncesine biletinizi alabilirsiniz. Kendinize ait bir aracınız var ise bu zorlukları yaşamazsınız. Eğer yolculuğunuzu aracınız ile yapacaksanız, tatil programı içinde yer verdiğiniz güzergâhınızı yeniden gözden geçirmenizi tavsiye ederiz.

 Rotanızı oluştururken yolun kısa olmasından daha çok yeni yerleri keşfetmeyi öncelik kabul edebilirsiniz. Sadece birkaç kilometre oynama yaparak o ana kadar görmediğiniz şehirlerden geçebilir, hatta oralarda vakit geçirebilirsiniz. İyi bir rota oluşturarak deniz ve kum için gittiğiniz tatilden maksimum verimlilikle evinize dönebilirsiniz.

Nerede Konaklamak İstediğinize Karar Verin

Geldik en can alıcı noktaya. Tatilinizden olabildiğince fazla haz almak istiyorsanız nerede konaklayacağınızdan emin olmalısınız. Türkiye’de tatil yapmak istediğinizde karşınıza pek çok konaklama seçeneği çıkacaktır. Bunlar başlıca; apartlar, oteller ve kiralık villalar olacaktır. Bütçenize ve tabii ki konforunuza istinaden içlerinden birini seçip önceden yerinizi ayırt ettirmelisiniz.

Tatil programı yapılırken atlanan ve göz ardı edilen başlıca kısım buradır. Tatil severler her şeyi halletmelerine rağmen konut seçimini tatile birkaç gün kala yapmaktadır. Bu son derece yanlış bir zaman dilimidir. Özellikle kiralık villalardan yana tercihinizi kullanacaksanız ve bunun bir yer ayırmak istiyorsanız erken rezervasyon zamanını takip etmelisiniz. Erken rezervasyon ile hem cebiniz rahatlayacak hem de önceden yerinizi ayırmış olacaksınız.

İyi Bir Konut Tercihi Ne İstediğini Bilmekten Geçer

Tatil programı, özenle yapılmalıdır. Programın amacı, tatil severin tatil serüveninden keyifle ayrılmasıdır. Ve burada kilit nokta konut seçimidir. Turistler konutlarını seçerken pek çok yanlış algıya yeniş düşer. Kalabalık aileler ve arkadaş gruplar, ucuz olduğunu düşündükleri için tercihlerini otel veya apartlardan yana kullanırlar. Fakat bu durum hiç de böyle olmamaktadır.

Oteller, pansiyonlar veya benzeri yerler göründükleri kadar ucuz değildir. Özellikle bir haftadan uzun süren tatillerde bu durum bir hayli göze batmaktadır. Konfor anlamında da bu gibi yerler oldukça yetersiz kalmaktadır. Tatil programı yapılırken bütçe ile beraber konfor da asla göz ardı edilmemelidir.

Turistler bu anlamda tercihlerini kiralık villalardan yana kullanabilirler. Kiralık villalar misafirlerin konforunu her zaman en yüksek seviyede tutmaya çalışan yapılardır. Muhafazakâr, balayı, geniş ailelere uygun, doğa manzaralı, deniz manzaralı, çocuk havuzlu, kapalı havuzlu, lüks ve daha pek çok temada villa piyasada yer almaktadır.

Tatil sever; istediği şehirde, istediği bölgede, istediği tarihte ve tabii ki de istediği olanaklara sahip villasını seçebilir. Bunu ise en kolay şekilde Viravilla’da yapar. Viravilla, kolay arayüzü ve filtreleme seçenekler sayesinde kullanıcılara pratik bir etkileşim sunmaktadır. Pür dikkat hazırladığınız tatil programı için son noktayı Viravilla ile koyabilirsiniz

Hemen Ara!
WhatsApp Destek!
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Tarihi:
Konaklama Tutarı :
Elektirik Ücreti :
Temizlik Ücreti :
Toplam Tutar :
Ön Ödeme :
Girişte Kalan :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış