Villa Temaları Nelerdir?
Villa Temaları Nelerdir?

Villa Temaları Nelerdir?

Kiralık villalar pek çok temada karşımıza çıkarlar. Villa temaları bazı kaynaklarda “villa konsepti” ismi ile de bilinmektedir. Tatil bölgelerinde yer alan çeşitli konseptlere uygun olarak tatil severlere sunulan bu konutların fiyatları da temasına göre değişkenlik göstermektedir. Konaklayacak kişinin beklentisini karşılamak üzere dizayn edilen villalar ile alakalı merak edilenleri bu başlığımızda sizlere vermeye çalışacağız.

Balayı Villası

En çok bilinen ve tercih edilen villa teması, balayı villasıdır. Genelde yeni evlenen çiftlerin tercih ettiği bu villaları Antalya, Muğla ve daha pek çok tatil bölgesinde görmemiz mümkündür. Villa temaları içinde adeta bir demirbaşa dönüşmüş olan balayı villaları, çiftlerin konforlarından ödün vermemeleri için özenle tasarlanmıştır.

İki kişi kapasiteye sahip olan bu villaların eşya durumuna, merkeze olan uzaklığına, denize yakınlığına ve imkanlarına bağlı olarak fiyatları değişkenlik göstermektedir. Sahip olmuş olduğu atmosfer ve işlevselliği ile en çok beğenilen villaların başında gelen balayı villaları Viravilla’da çeşitleri ile beraber tatil severleri beklemektedir.

Muhafazakâr Villa

Konu villa temaları ise muhafazakâr villalar atlamamız olmaz. Tatil severlerin tercih etmekte geri durmayacağı muhafazakâr villalar, Türkiye’nin önde gelen tatil şehirlerinde yüksek sayıda bulunmaktadır. Peki nedir muhafazakâr villa? Mahremiyeti her şeyin üstünde tutanların tercihi olan bu konseptteki villaların etrafı çitlerle veya da perdeler ile çevrelenmiştir.

Dışarıdan herhangi bir kişi villa alanının içinde kalan bölgelere bakamaz. Villanın havuz tarafından bahçe tarafına kadar kalan her yer çevrilidir. Muhafazakâr villa, tatil severin mahremiyetini ehemmiyet altında tutar. Villa temaları içinde balayı villaları ile beraber en çok tercih edilen muhafazakâr villa, ailelerin başlıca tercihlerinden bir tanesidir.

Muhafazakâr villaların kapasitesi fiyatına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Piyasada yer alan muhafazakâr villa konseptine uygun olarak pazarlanan villaların kapasitesi 2 kişiden 18 kişiye kadar çıkabilmektedir. Çiftlerin, arkadaş gruplarının, çekirdek ve geniş ailelerin güvenle tercih edebileceği muhafazakâr villalar Viravilla’da yerini almış durumda.

Lüks Villa

Üst düzey tatil deneyimi arayanların tercihi lüks villa, Viravilla’da! Villa temaları içinde yer alan bu tür villaların konfor alanı oldukça geniştir. Konut içindeki eşya durumu, jakuzi ve sauna gibi ürünlerin varlığı bu villa konseptini yaratmıştır. Kapasiteleri değişkenlik göstermekle beraber lüks villalardan yana tercihini kullanan bireylerin sayısı bir hayli azdır.

Lüks villa, ekonomik villalar ile daima tek cümle içinde beraber geçerler. Müşterilerine sunmuş oldukları tatil deneyimi ekonomik villaların kat ve kat üstündedir. Doğal olarak fiyatlar da aynı şekilde yüksek kaçmaktadır. Lüks villaların içinde aklınıza gelebilecek her türlü imkân mevcuttur. Buna kapalı yüzme havuzu da dahildir.

Tatil sever; jakuzisinde hidroterapi zevkini tattıktan sonra saunasına girebilir. Burada geçireceği birkaç saat sonra duşunu alıp kapalı havuzunda -havuz ısıtması ayrıcalığı ile- doyasıya yüzebilir. Kısaca dışarıya adım dahi atmadan lüks bir tatil yaşar. Lüks villa, sahip olmuş olduğu imkanlar ile beraber kışın tatil yapılabilecek villa temaları arasına rahatlıkla girebilmektedir.

Çocuk Havuzlu Villa

Tatil bölgeleri en geniş konaklama seçeneklerine sahip bölgelerdir. Oteller, apartlar, pansiyonlar ve kiralık villalar. Her konut yıllarda binlerce müşteriyi ağırlamaktadır. Son dönemde de ağırlıklı olarak kiralık villalar tercih edilmektedir. Hem konfor olarak diğer alternatiflerinden daha avantajlı olması hem de haftalık baz alındığında daha uygun fiyatlı olmasından tatil severler kiralık villalara akın etmektedir.

Fakat kiralık villaların bir diğer tercih edilme sebebi de kişisel havuzunun olmasıdır. Ekonomik villasından lüks villasına neredeyse tüm villa temaları bireysel havuzu bünyesinde bulundurur. Ama çocuklu aileler bu havuzun sefasını ne yazık ki süremezler. Yetişkinler için tasarlanan havuzlara çocukların girmesi ne yazık ki mümkün değildir. Bu noktada tatil sever çocuğunu da düşünüp daha farklı bir villa tercihi yapmalıdır.

Bu villa tercihi de çocuk havuzlu villalardır. Çocuk havuzlu villa konseptinde yetişkin havuzu hariç çocuk havuzu bulunur. Çocuklar bu havuzlarda diledikleri kadar yüzebilirler. Herhangi bir can tehlikesi olmadan hem aileler hem de çocuklar tatillerini devam ettirirler. Çocuklar için özel olarak tasarlanan bu villaların derinliği daha azdır. Bununla birlikte korkuluklar da havuz etrafında yer almaktadır. Villa temaları içinde çocuk havuzlu villa önemli bir yere sahiptir.

Doğa Manzaralı Villa

Villa seçiminde çevre kontrolü çok önemlidir. Bazı villalar şehir merkezine yakın bir konumda, şehrin gürültüsünü ve stresini sizlere yansıtabilir. Bazı villalar da ilden kilometrelerce uzakta, bir dağ yamacında bulunabilir. Birtakım villalar da doğayı tatil severe yansıtacak vaziyette, doğa manzaralı bir açıda yer alabilir. İşte bu tür villa konseptine sahip konutlara doğa manzaralı villa adı verilir.

Doğa manzaralı villalar hem geniş hem de çekirdek ailelere uygun olabilmektedir. Tatil zevkini bir seviye daha arttırmak isteyenlerin tercihi olacak bu tür villaların fiyatı konumlarına göre değişmektedir. Turistik doğa perspektiflerini gören yerleşim birimlerinde villa fiyatları artış gösterebilmektedir. Villa temaları içinde doğa manzaralı villaların fiyat skalası kendi içinde çeşitlenmektedir.

Deniz Manzaralı Villa

Villa konseptlerinde son olarak yer vereceğimiz villalar deniz manzaralı olanlar olacaktır. Kıyı kentlerinde, özellikle de turistik bölgelerde bolce yer alan bu villaların popülaritesi oldukça yüksektir. Genel olarak diğer konutlara nazaran daha yüksek yerlerde yer alan bu konutlar, denizi mükemmel bir şekilde görebilmektedir.

 Villayı tutan kişi sabah uyandığında ilk güneş yansımasını denizin ahenkli dalgalarına görür. Son gören de ay ışığının altında kendisi olur. Villa tatiline bambaşka açıdan bakmak isteyenlerin tercihi olan deniz manzaralı villalar, turistler için ayrı bir yeredir. Özellikle Fethiye Ölüdeniz ve Antalya Kaş deniz manzaralı villaları ile dikkatleri üzerine çeken şehirlerimiz arasındadır.

Bir Villa İki Farklı Temaya Sahip Olabilir Mi?

Villa temaları müşterinin daha kolay seçim yapmasını sağlayan olgulardır. Tema, tatil planlayan kişinin internet sitelerini gezerken daha çabuk bir tercih yapabilmesini amaç edinmiştir. Bu sebeple herhangi villanın tek bir teması olmak zorunda değildir. Örnek vermemiz gerekirse çift kişilik bir villayı düşünelim. Balayı konseptine uygun olarak bir adet yatak odası ve oturma odası olacaktır.

Bu villanın aynı zamanda denizi mükemmel açıdan gören bir yerde olduğunu farz edelim. Bu durumda villa hem balayı hem de deniz manzaralı temasına uygun olacaktır. Piyasada yer alan pek çok kiralık villa bir değil, birden fazla konsepte ev sahipliği yapmaktadır. Bu anlamda villa temaları tek bir konutta çeşitlenebilmektedir.

Hemen Ara!
WhatsApp Destek!
Müşteri Temsilcileri
REZERVASYON OLUŞTUR
Tarihler Müsait
Giriş Saati : Çıkış Tarihi:
Konaklama Tutarı :
Elektirik Ücreti :
Temizlik Ücreti :
Toplam Tutar :
Ön Ödeme :
Girişte Kalan :
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Dolu
Ödeme Bekliyor
Giriş-Çıkış